Следвайте ни

Весна Змиянац забива на Пирин фолк 2015

viber icon

Сръбската звезда Весна Змиянац може да се окаже голямата изненада на тазгодишното издание на „Пирин фолк”. Наш източник издаде, че в момента се водят активни преговори за участието на кралицата на балканския попфолк. Името  е предложено от сръбската телевизия с управител Витко Радомирович, която е медиен партньор на фестивала.

В международния конкурс за изпълнители никак няма да бъде лесно на когото и да е, защото от Македония участват Тихи Ампов и Стойне Николова, които ще бъдат много мощна конкуренция на сръбските Аца Ранджелович и Весна Змиянац. От България достойна конкуренция ще бъдат младата и талантлива певица от Петрич - Мария Гогушева, току-що спечелила петричкия фестивал „Изгряват звезди”, както и утвърдените вече Евелина Александрова и Таня Скечелиева. В конкуренция се очертават и двете солистки на Ансамбъла за народни песни към БНР Валерия Момчилова и Боряна Василева, както и солистките на Гвардейския оркестър София - Антония Маркова и Съни. Известната с нестандартните си изпълнения Вили Рай също готви голяма изненада. Водещ американски рапър ще помага на сцената при нейното участие. ”Чернокожия” е осигурен от любящия  нов съпруг Клиф Портлоук, който  е подарил малка сватбена къща на остров Кипър. Там певицата се подготвя за фестивала.

„Въобще ще се лее кръв за радост на публиката”,  заяви директорът на фестивала Валентин Пензов. По традиция фестивалът се излъчва чрез спътник в цяла Европа, а от две години с прекарването на оптичен кабел и за цял свят в интернет с HD качество. Пензов се похвали,че освен за САЩ в бъдеще фестивала ще се транслира и за Австралия и Нова Зеландия, което е договорено с емигрант от Сандански.

Публиката тръпне в очакване дали Невена Цонева, която участва в Галавечерта или атрактивната студентка от музикалния факултет на Университета ”Гоце Делчев” Стойне Николова, ще станат лице на феста. Балканският славей Илия Луков ще има рецитал на сцената на "Пирин фолк".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?