Следвайте ни

В задънена улица след bTV? Гена Трайкова праща CV в NOVA, ето какво й отговарят

viber icon

Гена Трайкова попадна в задънена улица след напускането си като главен редактор на новините на bTV. Журналистката се е пробвала за същата позиция в Нова ТВ, но не е била одобрена и нейното място зае Илия Дафов, пише Галерия.

Гена се надявала да бъде назначена на поста заради дългия си опит като продуцент и шеф на новините и актуалните предавания в bTV, но новите собственици на Нова от Юнайтед Груп са предпочели свой кадър. Засега не е ясно как ще продължи професионалния си път Трайкова и къде ще отиде да работи, защото е прекарала цялата си журналистическа кариера в бТВ. Започва в новосъздадената тогава bTV преди 21 години, веднага щом завършва журналистика в СУ. Първо е репортер, а след това става първата водеща на централната емисия новини заедни с Венелин Петков, с когото се превърнаха в една от най-обичаните тв двойки. 

Гена никога няма да забрави инфарктната извънредна емисия около избора на папа Бенедикт XVI през 2005. "Влязох в студиото с едно листче, на което пишеше само "9:50, бял дим, нов папа". Като водещи имахме единствено тази информация преди емисията, която водихме с часове на живо", разказва журналистката.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Габи

Габи

05.02.2021 | 15:05

Харесвах Гена Трайкова и Венелин Петков като водещи на новините. Жалко,че няма да бъдат част от новините.

Отговори
23 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай