1939

В навечерието на Св. Валентин: Подаръци за пловдивска двойка с 55-годишен брак и семейство, чакащо 4-то дете

В навечерието на празника на влюбените и седмицата на брака ОП "Радостни обреди" и община Пловдив връчиха подаръци на две двойки - едната с дългогодишен семеен живот, а другата - многодетно семейство, чакащо четвърто дете. Това стана днес на церемония в Дома на младоженеца. Домакините се бяха постарали да създадат празнична атмосферата с тематична любовна украса от балони.

Наско и Елена Бърдарови са семейство от 55 години. Запознали се на Главната, а се венчали в Бачковския манастир под песнопенията на църковния хор. Любопитна история е, че 6 години след брака таксиметров шофьор им дал снимки от венчавката, направени, докато той случайно бил в обителта. Семейство има двама сина и две внучета. Тайната на брака за Наско и Елена е запазването на любовта през годините.

Другата двойка -  Десислава и Данаил Пейчинови, се познават повече от две десетилетия,  са семейство от 11 години. Щастливи родители са на три дъщери, а сега чакат и четвърто дете. Живеят в Пловдив, като са се венчали в Стария град. "Бракът е сливане на две души в една. Пожелаваме си връзката ни да трае във вечността", заявиха за "Марица" семейство Пейчинови. 

Комплименти и подаръци имаше и за обредичката Лиляна Петринска, навъртяла 25 години стаж в Дома на младоженците.

За двете двойки и ​служителката имаше подарък и от ОП "Градини и паркове" - по една фиданка магнолия, която е символ на семейството. 

Поздравителни адреси от кмета на Пловдив Здравко Димитров за семействата поднесоха заместникът му Георги Титюков и шефката на ОП "Радостни обреди" Чудомира Пинджева. 

Снимки от Валентина Биларева

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?