Следвайте ни

Руми Иванова: В “Гласът на България” имам момиче с четири обърнати стола

viber icon

Как Руми Иванова създава звезди? На този въпрос тя отговаря откровено: "Не знам, вероятно работя добре, колкото и нескромно да звучи. Още в началото с децата започнахме да ходим по конкурси и всички печелехме награди. В момента имам отново едно момиче в “Гласът на България” с четири обърнати стола. В предишния сезон на шоуто моята Ивана Муцкова стигна до финалите.

За мен не е важно да спечелиш, а да минеш през школата на подобни формати. Аз съм тяхна почитателка, за разлика от мои колеги, които ги  определят като месомелачка. Според мен обаче сега е времето на децата да пробват. Опитът, който получават там, им дава криле.

В първите години ми беше много трудно и в някои моменти съм се чудила дали си струва. Защото работата с децата не е само по време на 45-те минути урок. Мислиш за всяко едно каква песен е подходяща за него, на кой конкурс да го заведеш, къде да го представиш. Това е денонощен ангажимент. Най-лошо е сам да си си шеф, защото никога няма почивка, но пък резултатите са прекрасни. Но дори да нямахме тези успехи, ми стигат само грейналите очи на дечицата.

От значение за работата ми е, че съпругът ми и дъщеря ми много ме подкрепят. Тя е юрист, той се занимава с компютри, но и двамата слушат много и различна музика и с други очи виждат нещата от работата ми, в които аз и колежките ми сме потънали. Много често се оказва, че мнението на съпруга ми съвпада с това на журито в различни конкурси, затова се вслушвам в него.

Аз често срещам доста амбициозни родители и затова винаги им обяснявам, че трябва да виждат напредъка на своето дете, без да го сравняват с другите, защото всички са различни. Най-важното е да се пее за удоволствие. Конкурсите са хубаво нещо, но не трябва да се забравя, че пеенето трябва да носи наслада и щастие и са много по-важни от получените точки или спечелената награда. Защото след една седмица медалите ще са забравени, но важното е детето да върви напред, да се изявява и да е щастливо.

Поканила съм 5 вокални педагози и учители по пиано да работим заедно и сме страхотен тандем - Ева Палакова, Алис Толева, Гергана Филева, младите колежки Анастасия Баткова и Пола Кутманова. С Ева и Алис сме приятелки повече от 20 години и сме пели заедно в Камерния хор на АМТИИ.

Като част от семейството на Арт Войс  е нашият  голям приятел ​- диригентът на Биг Бенд Пловдив Николай Гешев. Откакто съществуваме като сдружение, той е неотлъчно до нас. Вече не мога да изброя колко проект​и и концерт​и имаме съвместно - децата свикнаха да пеят с Бенда и го приемат като нещо нормално, но всички оценяваме какво огромно богатство е това и колко важно за развитието им е сътрудничеството с прекрасните музиканти.

Ангелина Димитрова

Ангелина Димитрова

Редактор - marica.bg

Ангелина Димитрова е завършила Българска филология, има магистратура по Публична администрация и специализация по Журналистика. Била е съдебен репортер и редактор в "24 часа“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?