В bTV стана страшно: Наследникът на Хекимян отива при жена си

Наследникът на Антон Хекимян в „Тази сутрин” – Златимир Йочев може да напусне предаването, само след 3 месеца, за да започне работа в Нова телевизия. Интригата се заформи след като половинката му Марина Цекова отиде в Нова, а Йочев изчезна от ефира на Би Ти Ви ден след това. 

Цекова започна да води съботно-неделния сутрешен блок „Събуди се” на мястото на Мартина Ганчева. Колежката на Йочев – Биляна Гавазова, обясни в ефир, че той уж е в почивка. „По изключение до мен не е Златимир Йочев, защото е време и за малко почивка от време на време, така да се каже, заслужена за него”, са точните думи, които тя каза рано сутринта в петък.

И макар че водещият се върна на работа в понеделник, когато пък Биляна не беше на работа, по-недоверчиви зрители сериозно се усъмниха в нейното обяснение на петъчното му отсъствие. Известно е, че Йочев излезе за пръв път в ефира на Би Ти Ви през март. И децата могат да сметнат, че той е прекарал там само 3 месеца и е меко казано странно да се говори за почивка, още повече заслужена, след толкова кратък период от време.

Малко преди новият водещ да влезе в студиото на „Тази сутрин”, договор с Би Ти Ви подписа неговата половинка Марина Цекова, която преди това работеше в Нова. Беше обявено, че тя ще чете късните вечерни новини. Първият й ефир трябваше да е в края на декември миналата година. Точно тогава обаче Антон Хекимян стана шеф на мястото на уволнения Венелин Петков и Марина така и не се появи пред камерите. Тя пое новините доста след Нова година. От телевизията бързо й уредиха няколко интервюта и корица на дамско списание, за да я направят популярна. Но тези дни стана ясно, че въпреки всичко тя напуска, за да се върне в Нова.

От миналата събота Марина е лице на „Събуди се”. Говори се, че е въпрос на време мъжът й да я последва, само че в друго предаване. В момента в Нова са в усилено издирване на водещ на обзорното следобедно шоу „Неделята на Нова”, което е в пряка конкуренция за рейтинг със „120 минути” на Светльо Иванов по Би Ти Ви. Именно Иванов първоначално беше спряган за водещ на това предаване. След внимателно претегляне на плюсовете и минусите на офертата обаче той решил, че няма да напуска Би Ти Ви заради Нова, твърдят запознати, пише „Уикенд”.

Говореше се, че вместо него в „Неделята на Нова” може да започне работа напористата му колежка Мария Цънцарова. Но след като Марина Цекова се върна в телевизията, все по-усилено се коментира, че мястото се пази за мъжа й Златимир Йочев.Той си спечели много фенове още в първите дни в Би Ти Ви. Младият журналист е рядко срещана комбинация от интелект, широка обща култура, позитивност и в същото време спазване на дистанция от гостите в студиото, така че да не могат да го обвинят нито в сервилност, нито в скандалджийство, присъщи за някои други водещи.

По маниер на работа той много напомня Светльо Иванов и би бил идеален негов конкурент.Припомняме, че бившата водеща на „Неделята на Нова” напусна телевизията със скандал преди няколко седмици. Повод за решението й бяха дочути слухове, че смятат да я уволняват.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?