1939

Уволниха много известен руски актьор заради войната в Украйна

Художественият ръководител на Московския художествен театър "А. П. Чехов" Константин Хабенски е уволнил актьора Дмитрий Назаров, съобщи ТАСС, като се позовава на информация на в. "Московский комсомолец". Заедно с Назаров е била уволнена и съпругата му Олга Василиева.

По сведения на вестника причина за уволнението на Назаров са "негови критични изказвания по въпроса за специалната военна операция в Украйна", както в Русия официално наричат войната.

По-рано театърът в град Нижни Тагил отмени премиерата на спектакъла "Коренът на любовта", в който Назаров трябвало да изпълни главната роля. Организаторите са заявили, че повод за отмяната на представлението е било "недоволството на жителите на града от изказвания на актьора по повод на специалната военна операция и на мобилизацията".

Дмитрий Назаров е руски театрален и киноактьор, а от 2000 г. е носител на званието "народен артист на Руската федерация". Участвал е в повече от 40 филма, като е особено популярен с ролята на готвача Виктор Баринов в сериала "Кухня" (2012 - 2016 г.) и неговите продължения.

Както съобщават руски медии, след началото на войната в канала си в ЮТюб Назаров започна да публикува стихове и песни, в които се изказва критично за руските власти и действията им в Украйна, пише БТА.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
шошордак

шошордак

15.01.2023 | 13:57

завалата си мисли, че така ще го вземат в Холивуд да играе и ще му дадат Оскар!

Отговори
2 6
ГОСТ

ГОСТ

15.01.2023 | 03:52

Ша го уволнят я....кът са прай на много отворен,така става...... Майтапа настрана,ама жужето е пътник,все повече руснаци протестират против войната в Украйна и политиката на Кремъл

Отговори
12 9
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

15.01.2023 | 00:06

ЗАРАДИ ИСТИНАТА която е ФАТ

Отговори
10 9

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?