Следвайте ни

Умна и красива украинка разчита характера по лицето

viber icon

Лицето издава нашия характер, стига да можем правилно да разчетем чертите. Тайните са закодирани в древното учение физиогномика, която преоткриваме и пречупваме през призмата на съвремието. Тя ни помага както при комуникацията с непознати, в отношенията в бизнеса - при сключване на сделки или при наемане на нови хора на работа. Благодарение на физиогномиката можем да разберем дали двама влюбени си подхождат за съвместно съжителство. За тънкостите на метода разказва Валерия Цимбал - основател на Сдружение „Физиогномика България“. Тя е дамата, която през 2011 г. отвя многобройна конкуренция и стана победител в проекта „Умна и красива“ в  „Шоуто на Слави“. За подарък получи чисто нов луксозен джип "Сузуки Гранд Витара" и 353 книги, подредени в багажника.

Физиогномиката изучава формата и чертите на лицето, отделните негови елементи - чело, вежди, очи, уши, нос, устни, брада, бузи, както поотделно, така и в комбинация. Корените на физиогномиката датират още от древността, но в наши дни тя набира все по-голяма популярност заради широкото ѝ приложение както в личностен, така и в професионален план.

Украинката Валерия Цимбал владее древните тайни на физиогномиката, използвани и от шпионите на КГБ.

Покрай работата си като козметик, наблюдавайки чертите на много лица, забелязах, че има голяма връзка между различните форми на носа, очите или веждите и характера на човека. Много се заинтригувах. Разрових се в стара литература и открих, че  за това има цяло направление от времето на Сократ и Аристотел, което е с философска насоченост. Съществува и много силна руско-украинска школа по физиогномика. Нейните методи и научни разработки са използвани през 50-те години на миналия век от шпионите на КГБ за откриване на опасни за държавата хора, които имат апетит към властта.

Тази система се прилага и днес успешно в криминалистиката за изготвяне на фотороботи и въобще от тайните служби по света, защото всички работят с лицата на хора, но преди информацията въобще не е била достъпна, както е сега. Иначе има няколко направления във физиогномиката - китайска, източно- и западноевропейска, американска, както и българската френология на Петър Дънов. Неговото учение за чертите на лицето е с много интересни инструменти, но то има по-скоро духовна насоченост. 

Валерия Цимбал обяснява, че за да се разгадае определен характер, лицето може условно да се раздели така: горната част, която е по-близо до мозъка, е генерален щаб, средната част на лицето, от която поемаме информация с очите, ушите и устата, е разузнаването, а долната част -  челюстта, са войници. Именно челюстта показва как ще действаме при определени обстоятелства и ситуации.

Носът е най-древният орган, по който сме се ориентирали, той е нашата интуиция. Римският нос например е символ на висок интелект и силен характер, защото човек може да получи повече информация през него. Той показва нашата интуиция и любопитство. Затова неслучайна е приказката: "Пъхаш си носа навсякъде“.

Гъстите вежди са признак на темпераментност и емоционалност, скосено чело - на импулсивност, безразсъдство и своенравност, а високо - на остър ум. Развитите устни говорят за чувственост, а тънките устни са признак на емоционална студенина и пресметливост. Ако зоната под носа е висока - срещу вас стои авантюристична личност.

Формата на очите и разположението им спрямо веждите и ушите, височината на челото също подсказват за същността на човека. Хора с дълбоки очи са по-скептични. Те никога няма да се съгласят от раз с нещо, а ще го проучват детайлно. А тези с големи очи са любознателни и високоинтелигентни.

Израснала с братята Кличко

Валерия Цимбал е родена в Украйна. За-вършила е икономика и Обединен Физиогномичен център в Киев. Владее седем езика.

Израснала е с боксовите звезди - братята Владимир и Виталий Кличко, с които били съседи. В България живее от 11 г. “Виновник” за това е съпругът ѝ Митко, с когото се запознали в Щатите. Един ден той ѝ казал: “Заминаваме да живеем в Монтана”, а тя помислила, че се местят в съседния щат. Скоро обаче разбрала, че става въпрос за град Монтана в България. Въпреки това не се поколебала и последвала любовта на живота си. Казва, че се чувства българка, и това не било случайно. Наскоро научила, че Украйна се намирала в пределите на прабългарската държава. Заради разположението ѝ в самия край я нарекли Украйна - У-Края. Така че аз се прибрах у дома, казва Валерия Цимбал.

Тато - политик No 1

Според Валерия Цимбал политик No 1 в историята на България бил Тодор Живков, поне по физиогноматичен признак. За неговите качества говорели чертите на лицето му - силни челюсти и голям нос - признак за силен характер, с много висока интуиция и интелект, както и много планиране и прогнозиране от човек, който можел да вижда много стъпки напред.

Големите уши също били белег на прогнози. Колкото и да е странно, чрез ушите може да се вижда, и то не за днес и утре, а за години напред във времето. Тази способност да приема и преработва информация и да прогнозира напред със сигурност е задържала Тодор Живков 35 години във властта.

Политическата шахматна игра развива отличен интелект. Но истински красивата игра се получава при силно развита интуиция, която усеща хората и има реална преценка за ситуациите, смята Валерия Цимбал.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Коментари (1)

Открехване

17.05.2020 | 20:02

Прочела е "Тайната на тайните". Древна книга която приписват на Аристотел като съвети към Александър Македонски. Интелигентна дама е несъмнено.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?