Следвайте ни

Удар след "Фермата"! Ето кой е най-богатият участник СНИМКА

viber icon

Макар че не можа да блесне с нищо в петия сезон на "Фермата", Димитър Калайджиев направи страхотен финансов удар след шоуто. Благоевградчанинът, който има хотел в родния си град, но и управлява агенция за недвижими имоти, изкара 50 хил. евро почти като на шега, благодарения на предприемчивостта си и бизнес нюха си, пише ПИК. 

В началото на годината Митко инвестирал в недвижим имот и само няколко месеца по-късно се разделил с него. "През януари купих имот и през септември, след коронакризата, го продадох с над 50 хил. евро печалба. Независимо в какъв пазар купуваш и продаваш, винаги може да изкараш пари, ако си направил добра сделка и разчет в инвестирането", призна самият Калайджиев.

Според него пазарът за недвижими имоти е един от най-незасегнатите от COVID-кризата. "През март и април имаше ступор, хората се чудеха какво ще се случи, спряха да купуват и пазарът се парализира. Но много бързо се върна към старите темпове и последните 4-5 месеца бяха изключително силни. Не се усети, че има криза", коментира още риалити звездата-брокер.

Димитър прогнозира, че през 2021 г. няма да има спад на продажните цени на имотите. И съветва тези, които имат свободни пари, да ги инвестират в недвижими имоти.

"За пореден път се оказа, че недвижимият имот е най-сигурната инвестиция. Ще дам пример с Ню Йорк - там в момента има адски много продажби на офисни площи. И "големите риби" масово ги изкупуват. Защото пазарът на недвижимости най-лесно ще се стабилизира и това е инвестиция, която им пази активите, така че да не ги удари свръх инфлация", разясни Калайджиев.

Неговите наблюдения показват, че специално за наемите в София има отлив около 14 до 18 процента на заетите площи, което от своя страна води и до корекция на цените заради повишената конкуренция, както в жилищните, така и в офисни имоти.

"Допреди половин години в жилищния сектор нямаше добри предложения на пазара и цените бяха високи. Това малко се промени, защото доста хора вече работят дистанционно и се прибраха по родните си домове. Вече не са столицата и при наемите има корекция - усеща се намалявана не цените, доста наемодатели са склонни на отстъпки. Сега е много по-евтино е да си намериш наем. Ако някой очаква да се сринат цените, за да направите инвестиция в имот - ще ви разочаровам. През 2021 това няма да се случи. Затова моят съвет към всички е: "Не чакай да купиш имот, а купи имот и чакай", каза още участникът във "Фермата". 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Мима

Мима

23.01.2021 | 20:13

То пък много сложно да купиш нещо и да препродадеш. Още повече ако си роден със сребърна лъжичка в устата. Ех "Марица, Марица" де да имахте и вие търговски нюх, нямаше да ни занимавате с глупостите си.

Отговори
9 0
Дрън-Дрън

Дрън-Дрън

23.01.2021 | 11:46

Само жълти новини и глупости... измишлъотини на килограм

Отговори
21 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай