Следвайте ни

Удар! Анджелина призна за нова страшна болест

viber icon

Холивудската актриса Анджелина Джоли разказа в откровено есе за списание Time как ракът е погубил най-близките жени в живота ѝ - майка ѝ и баба ѝ. Звездата разказа за своята борба с коварното заболяване и посочва истинската причина, която я е накарала да прибегне до двойна мастектомия и премахване на яйчниците.

"Спомням си как веднъж държах ръката на майка ми, докато беше на химиотерапия. Тя започна да става лилава и аз се втурнах, за да намеря медицинска сестра", пише тя и добавя, че майка ѝ се е борила със заболяването в продължение на 10 години.

Актрисата отбеляза, че след смъртта на майка си се е подложила на специален тест и е разбрала каква е вероятността тя също да се разболее от рак. Рискът да заболее от рак на гърдата при нея бил 87%, а от рак на яйчниците - 50%.

"Направих си двойна мастектомия, по-късно отстраних яйчниците и фалопиевите си тръби, като значително намалих, макар и не напълно, риска от развитие на рак", признава Джоли.

Тя обяснява, че се грижи за здравето си, за да има възможност да прекара колкото се може повече време с децата си, да види как растат и да дочака внуци.

"Изборът, който направих, бе с цел да повиша шансовете си да видя как децата ми растат, да мога да доживея да се срещна с внуците си. Надявам се да им дам колкото се може повече години, за да знаят, че могат да разчитат на мен", пише в есето си Джоли.

"Самата аз живея без майка си от 10 години. Тя видя само няколко от внуците си и често болестта не ѝ позволяваше да си играе с тях. А щяха да получат толкова много от времето, прекарано с нея, от закрилата, любовта и нежността, с която щеше да ги дари", разказва холивудската красавица.

"Приемам хормони и редовно се подлагам на медицински преглед. Виждам и усещам промените в тялото си, но ги приемам. Жива съм и засега се справям с различните проблеми, които наследих", споделя още известната актриса.

Джоли признава също, че не съжалява за белезите по тялото си, останали след операцията. "Мисля си, че нашите белези ни напомнят за нещата, които сме преодолели. Те са част от нашата уникалност. Това е едно от най-прекрасните неща в човешкия живот", пише още тя.

Бившата съпруга на Брад Пит не крие факта, че заради операциите е била подложена на невероятен стрес. На фона на преживяванията си е развила опасно заболяване - хипертония.

Майката на Джоли умира през през 2007 г. на 56 години от рак. Баба ѝ си отива от този свят още по-млада - едва на 40 години. Правейки всичко възможно да намали рисковете, актрисата се надява, че все пак ще се радва на децата и внуците си.

fakti.bg

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?