46

Учени разкриха: Жените "надушват" необвързаните мъже

Човекът се смята за най-развитото живо същество на Земята – човешката цивилизация е градена с хилядолетия и през 21 век можем да се похвалим с изкуствен интелект, изследване на космоса и все повече болести под контрол, пише lifestyle.bg. Въпреки всичко това човекът си остава… животно, което в определени ситуации разчита на сетивата си като всяко друго. Поредица от нови експерименти показват, че както жените, така и мъжете разчитат на обонянието си, когато си търсят партньор.

Хетеросексуалните жени могат да „надушат“ кога мъжът, към когото имат интерес, е обвързан. Хетеросексуалните мъже пък са привлечени по-силно от жени, които са в овулация или такива, които са сексуално възбудени, съобщават ни Science Alert, пише skafeto.com.

Науката все още няма точен отговор за това как точно действа това обонятелно разпознаване и при двата пола. Но някои проучвания например показват, че необвързаните мъже имат малко по-високи нива на тестостерон.

„От еволюционна гледна точка за жените е предимство да могат да усетят химическите сигнали на евентуален партньор, за да избегнат да ухажват мъже, които са обвързани и дори вече имат деца“, коментират авторите на едно от изследванията по темата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?