3906

Турски красавец от български произход печели по 110 хиляди лева на епизод

Най-после стана ясно по колко е спечелил Чаатай Улусой на епизод в последния станал култов сериал "Безмилостен" (Gaddar), на турската телевизия NOW, в който младия чаровник споделя главната роля със Сюмейе Айдоган. Актрисата е участвала в няколко популярни сериала, които са излъчвани и в България. Сред тях са "Чуй ме" (Duy beni), Мои братя (Kardeşlerim), "Нула едно" (Sıfır Bir).

DHA

Така красавецът Чаатай Улусой стана най-скъпоплатеният турски актьор, като надмина дори Къванч Татлъту. 

Тези дни турските медии потвърдиха новината, че той е имал договор за приключилия вече първи сезон в сериала "Безмилостен", за сериозната сума от 2 милиона турски лири (110 000 лв) на епизод.

DHA

"Безпощаден" (Gaddar, известен също като "Жесток") стана един от най-гледаните турски сериали за 2024 година. Той започна на 19 януари 2024 г. по телевизионния канал NOW TV в Турция.

В България, както и в други страни, за сега може да се гледа само онлайн с английски субтитри чрез някои видео платформи в интернет.

DHA

Историята на сериала се фокусира върху главния герой Даан (в ролята Чаатай Улусой), който се завръща от армията и открива, че кварталът му е коренно променен. Семейството му се е разпаднало, а приятелката му Айдан (в ролята Сюмейе Айдоган) е напуснала района. В резултат на различни обстоятелства, Даан става професионален убиец, за да защити своите близки.

DHA

Сериалът „Безпощаден“ е първият телевизонен проект на Улусой от 7 години насам. 

Сериалът е продуциран от Керем Чатай, режисиран от Синан Йозтюрк, по сценарий на Хюрер Ебеоулу, с участието на Чаатай Улусой, Сюмейе Айдоган, Онур Сайлак и Ердал Йозяъджълар. Сериалът завърши първия сезон в Турция с 20-ия си епизод на 7 юни 2024 г.

Епизодите в Турция са по 110 минути, но когато те се продават в чужбина се редактират, като всеки епизод се дели на две и става около 55 минути. Така българските зрители трябва да очакват скоро 40 епизода на култовия сериал. 

 Поради огромния успех, не е изключено на есен да има продължение.

Чаатай заплаща ранната слава и успешната си кариера с грешка, която все още хвърля сянка върху настоящия му спокоен живот. На 25-и януари 2013 г. 35 известни турски филмови дейци са задържани от турските власти по обвинение в притежание на наркотици. Сред тях са Чаатай и партньорката му от "Пътят на Емир" Гизем Караджа и мениджърката му Селин. 

DHA

"Не дължа обяснение на някого, освен на близките си, които са силно разтревожени. Вече не вземам наркотици, но тогава го правех като всички около мен. Сега съм друг човек...", категоричен е Чаатай.

DHA

Чаатай е роден на 23-и септември 1990 г. в Истанбул, Турция.

Баща му е български гражданин, който емигрира в Турция през 60-те години. Майка му също е емигрантка, но от Босна и Херцеговина. Днес родителите му са пенсионирани държавни служители. 

"Преместиха се във вила в Чанккале и водят много щастлив и спокоен живот. Завиждам им за хармонията, която са постигнали. Аз също предпочитам да бъда сам сред природата и да ловя риба", споделя звездата.

Талантливият актьор има по-малък брат, който е с амбициите да тръгне по пътя на Чаатай и в момента следва в Лондон. 

DHA

Чаатай никога не е предполагал, че ще стане актьор. От малък тренира баскетбол и когато е на 12 г. мечтае да постъпи в националния отбор по баскетбол. 

След като завършва гимназия, оставя спорта на заден план и постъпва в Истанбулския университет, специалност "Озеленяване и ландшафт". Още на 19 г. започва да работи като манекен и през 2010 г. печели титлата "Най-добър модел на Турция". "Не държа на външния си вид и съм стеснителен. Знам, че някой ден ще напълнея много. Налага се да спортувам и спазвам хранителен режим, за да отслабвам за ролите си", признава актьорът.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?