Следвайте ни

Трус в Nova! Уволниха ли Гала от "На Кафе"?

viber icon

Гала се е разминала на косъм със сваляне от ефир заради пандемията от новия коронавирус. В Нова тв е обсъждано предаването „На кафе” временно да спре да се излъчва. Причината – заради пандемията то се обезсмисляло, тъй като сутрешният ефир бил зает с брифинги. Шоуто оцеляло буквално на магия.

Само преди дни в Нова тв били твърдо решени да се разделят с „На кафе” поне до края на извънредните мерки. Превърналите се в традиция сутрешни брифинги направили невъзможно излъчването на шоуто във вида, в който екипът му го подготвя.

Почти всеки ден поне половината планирани теми отпадали, проваляли се предварително изработени материали, гостите се сърдели, че ги карат да чакат, в екипа бил настъпил хаос, който изнервял всички.

Всеки ден хората на Гала се готвели за шоу от два часа и половина, колкото традиционно продължава „На кафе”. В крайна сметка обаче то най-често стига максимум час и половина заради брифингите преди обед.

Това се отразило на рейтинга, предизвикало проблеми с рекламодателите и, като теглили чертата, шефовете преценили, че „На кафе” излиза твърде скъпо на фона на крайния резултат, който произвежда в ефира на Нова. Решението на проблема било шоуто да спре поне докато корона кризата отмине.

Обмисляло се е до края на извънредните мерки на мястото на „На кафе” да върви по-дълга версия на сутрешния блок „Здравей, България”, който много по-добре се връзва с редовните брифинги на щаба, правителството и всички организации, които се изказват по темата с пандемията. Репетиция за това трябвало да е програмата на 6 май – Гергьовден.

Вместо „На кафе” ръководството на телевизията реши в този ден от ранната сутрин до новините в 12 часа на обяд да върви „Здравей, България”. Според информация на „Уикенд” от рейтинга на това предаване зависело бъдещето на Гала в ефира на Нова.

В случай, че резултатите са по-добри от тези на „На кафе”, щели да изпратят звездата и екипа ѝ в неплатен отпуск за неопределено време, а на нейно място – да продължат да излъчват „Здравей, България” и брифингите.

Но Гала явно има късмет, защото пиарката на правителство Севделина Арнаудова неочаквано обяви, че ежедневни брифинги във вида, в който ги познаваме, вече няма да има. Това решение рязко стопирало плановете за удължаване на сутрешния блок за сметка на „На кафе”. При това развитие на обстоятелствата Гала продължава да присъства в ефира на Нова, но позициите ѝ не са стабилни.

Говори се, че всеки ден водещата очаква да ѝ съобщят, че трябва да слезе от екран. Предаването така или иначе традиционно излиза в лятна ваканция през юли. Не е ясно под каква форма ще се завърне наесен.


По коридорите на медиата се шушука, че от Нова възнамерявали да отрежат разходите поне с 30%. От екипа вече са съкратени няколко служители. Сред тях озадачаващо е и най-добрата приятелка на Гала – стилистката Кремена Халваджиян, която е в екипа от самия старт на шоуто, пише "Уикенд".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Теодора

20.05.2020 | 22:38

До болка втръснала, самозабравила се и без скрупули - това е така наречената Гала! Толкова много ефирно време за тази пошлост? Никой не харесва тази жена - нагла, разгонена и възползваща се от всичко!

Отговори
2 0

Дунди

20.05.2020 | 11:36

Префърцунено и лицемерно, изключително безсмислено предаване, на нивото на махленска говорилня, трябва най-накрая да бъде спряно, целият този креслив и фалшив панел е дотегнал безумно всички

Отговори
5 0

Аз конкретната

20.05.2020 | 04:00

Нищо няма да загуби НОВА тази Гала омръзна на всички

Отговори
5 0

Axa a

17.05.2020 | 12:01

Na nikoi nqma.da lipsva tva palqshko predavane mahaite go

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?