46

Трус в кралския двор! Скандални разкрития за кръстницата на принц Уилям

Придворна дама на кралица Елизабет подаде оставка и се извини, след като направи “крайно неприемливи и достойни за съжаление коментари" и попита видна чернокожа защитничка на оцелели от домашно насилие "откъде е всъщност“, предаде ДПА.

83-годишната лейди Сюзън Хъси повече от 60 години е била придворна дама на кралицата и е кръстница на Уелския принц Уилям. Той, разбира се, се съгласил, че е най-добре лейди Сюзън да се оттегли. “Расизмът няма място в нашето общество“, каза говорител на двореца Кенсингтън. “Коментарите бяха неприемливи и е правилно, че лицето се оттегли незабавно“, допълни той. 

Нгози Фулани, която е родена във Великобритания и работи за група, подкрепяща жертви на домашно насилие, написа в Туитър, че лейди Сюзън я е питала многократно “от коя част от Африка идва“. Фулани присъствала на събитие, организирано от съпругата на крал Чарлз - британската кралица консорт Камила. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ни лук ял.....

Ни лук ял.....

01.12.2022 | 14:35

Излиза вярно твърдението на Хари за расизъм в кралския двор. Но сега никой не иска да се връща назад. Типично езуитско мълчание. Все пак тази жена е била цели 60 години в двореца. И се оказа наистина, че кралят е гол..... Но мълчанието е злато. Но само понякога.

Отговори
7 1

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?