Следвайте ни

Търсят руски танк заради Наим Сюлейманоглу

Филмовият екип на „Джобният Херкулес: Наим Сюлейманоглу“ търси стар руски танк или друг вид военни машини, които били използвани от комунистите и милиционерите по времето на Възродителния процес в кърджалийския регион в средата на 80-те година на ХХ век, пише 24rodopi.com.

Танкът ще бъде позициониран до кооперация край стадиона в Момчилград. Верижната бронирана машина ще бъде използвана по време на снимки, на които ще бъдат пресъздадени моменти от живота на легендарния спортист, като един от акцентите е смяната на имената. Припомняме, че роденият в момчилградското село Птичар Наим Сюлейманов е преименуван на Наум Шаламанов от тоталитарната власт през 1985 година, а след бягството му в Турция става Наим Сюлейманоглу.

Ролята на покойния легендарен щангист е поверена на младия актьор Хаят ван Ек, който е роден през 2006 година в Амстердам. Във филма той ще играе със синьото трико на Наим, с което го помнят милиони почитатели и зрители по света. Сред консултантите на филма, който тренира и младия актьор, е братът на Наим Сюлейманоглу - Мухарем Сюлейманоглу. Филмът ще излезе на екран на 25 октомври.

Юлиян Ангелов

Ръководител екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (1)

А Така

18.07.2019 | 10:34
2 0

В двора на Техническия в Пловдив има подходяща машина. Може да я дадат за 2 седмици снимки срещу едни 8-10 хил Еуро. Успех !

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?