Следвайте ни

Треньорка ни учи как да спечелим доверието на кучето

За да общуваме правилно с животното, трябва първо да го разбираме, казва Галина Конзова

viber icon

Кучето ще ви научи на безусловна любов. Ако имате това в живота си, нещата няма да са толкова лоши, казва прочутият американски актьор Робърт Уагнър. Подобна е и философията на Галина Конзова, треньор и основател на Център за обучение и хотел за кучета "Дея" в гр. Съединение. Целта ни е да ви покажем как да имате хармонично съжителство с домашния си любимец. Държа много на изграждането на добра връзка между водача-стопанин и кучето - само след постигането й съжителството ви ще бъде приятно и безпроблемно, казва тя.

Галина Конзова е инструктор-треньор на кучета от 2005 г. Тренира спортна дресура със собствените си животни, с които се явява на състезания. В три поредни години участва и в световно първенство по спортна дресура. „Успехите ми се дължат на изградено доверие на база правилна работа с инстинктите и добра комуникация”, разказва треньорката.

Тя разкрива и методите си, чрез които стъпка по стъпка получава доверието на кучето. „Важна част от живота на домашния любимец е социализацията. Колкото по-рано той се запознае със заобикалящия го свят, толкова по-спокоен и уверен ще се чувства. Водете го на разходка, за да среща хора, коли, колоездачи. За да общуваме правилно с животното, трябва първо да го разбираме - то си има индивидуалност - казва Галина Конзова. - Както хората, така и кучетата са различни. След като приемем, че новият ни любимец не е като стария, можем да продължим напред. Съществена част от обучението е и мотивацията. Ако искаме животното да изпълнява дадени команди, трябва първо да го поощрим с награда за свършената работа. Мотивацията се изгражда на базата на вродени инстинкти - хранителен и за игра. Чак след това можем да въведем основни команди като "ела тук", "седни", "легни". Най-важната е отзоваването - "ела тук". Тя е огледало на отношенията ни с кучето”, казва Галина.

Треньор в екипа на център "Дея" е и съпругът й - Владимир Конзов. Той е човекът, който помага за изграждане на връзка с недоверчиви и малтретирани кучета, както и в успешната им промяна на модел на поведение.

Добра възможност за хората, които отиват на почивка без домашния си любимец, е хотелът за кучета към обучителния център. Двамата треньори приемат с любов всяко животно, като то получава индивидуално внимание и се чувства спокойно и обгрижвано.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?