Следвайте ни

Треньорът на Ариана Гранде разкри тайната на перфектното дупе

viber icon

Ариана Гранде несъмнено е една от най-големите звезди на световната поп сцена през последите десетина години, но тайната на успеха ѝ не е само в ангелския глас.

Външният вид е не по-малко важен в ерата на дигиталните технологии, а тя със сигурност инвестира много в перфектното тяло. По този повод открихме едно интервю на фитнес инструктора ѝ - Харли Пастърнак, който споделя пред Shape тайната за перфектните задни части на 27-годишния тийнидол.

Ето и петте упражнения, които карат Гранде да се поти в името на съвършеното дупе:

1. Реверанси - Това упражнение се изпълнява с дъмбели в двете ръце. Те стоят неподвижно близо до хълбоците, докато кръстосвате краката си назад, сякаш се опитвате да изпълните аристократичен поклон. Пастърнак препоръчва това упражнение един или два пъти седмично по три серии от по 15-20 повторения. Реверансите ще ви помогнат да оформите по-голяма част от мускулите на и около дупето.

2.Статична мъртва тяга - Мъртвата тяга обичайно е тежко упражнение, което се препоръчва за по-силови атлети, но в разновидността му на статичната мъртва тяга то се превръща в отличен метод за фокусиране върху горната част на глутеусите (задните части). Упражнението се изпълнява, като в изправена позиция изпъвате единия си крак, а другият се присвива леко в коляното, за да застане на пръсти. След това с изправен гръбнак започвате да се привеждате леко напред на около 45 градуса и се връщате в изходна позиция, а ръцете са поставени на слепоочията. Треньорът на Гранде е категоричен, че така ще усетите едно приятно парене в долната част на кръста и задната част на бедрата, което означава, че работите правилно.

3. Адуктор планк - Планковете в последните няколко години са превърнаха в съвършеното упражнение за стегнат корем, но модификацията за адукторите ще ви помогне да натоварите една от най-деликатните и трудни за стягане части - вътрешната страна на бедрата. Интимната зона е един от признаците за наистина добре поддържано тяло. Това упражнение се изпълнява с помощта на пейка. Заставате облегнати с единия лакът на земята и противоположният крак върху пейката. Отстрани ще изглеждате как кунг-фу майстор, който лети с крак напред. Фитнес-гурото препоръчва да правите по 3-5 серии от по 30 секунди на страна.

4. Активна мида - Ето това е едно малко по-деликатно на пръв поглед упражнение, което не се среща във всеки фитнес. Заставате отново странично подпрени на единия си лакът на земята. Краката ви трябва да са свити в коленете и опредени един върху друг. След това започвате да събирате и разтваряте коленете си, наподобявайки формата на мида. Пащърнак препоръчва повече серии от това упражнение, защото се прави само със собствено тегло, а по-напредналите може да изпитат нуждата от полагане на повече усилия.

5. Харли - Името е малко странно, но за сега ще се опитаме да се съобразим с него. Това е сред най-популярните упражнения за дупе изобщо. В общи линии лягате по гръб и свивате колене, след което започвате да пъчите таз нагоре и надолу. Първите няколко повторения може да ви се сторят елементарни, но с всяка следващо ще усещате парене в глутеусите и дори не е изключено да завършите треперейки. Не се притеснявайте, защото именно това е недвусмислен знак, че се справяте добре.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?