2374

Този тест побърка Facebook: Кой е с предимство

От време на време в Интернет се появява някоя снимка, която на пръв поглед не е нищо особено, но само за минути се превръща в сензация. Днес ще ви представим именно една такава снимка. На нея има две превозни средства и въпросът е много прост: Кой е с предимство? Оказва се, че хората са две противоположни мнения, пише skafeto.com.


Този тест побърка Facebook: Кой е с предимство (Снимка)

Един на пръв поглед доста елементарен казус успя да раздвои интернет пространството. Само раздвои – просто защото колебанията са между две МПС-та, пишат от actualno.com. Един от ползвателте на социална мрежа призова всички, които мислят, че автобусът трябва да мине пръв, доброволно да отидат да си върнат книжките – „там, откъдето са ги купили“. Което, разбира се, предизвика буря от коментари във Facebook и… разнообразни тълкувания и отговори на въпроса: Кой е с предимство? А вие как мислите?

Пътната маркировка се състои от линии, стрелки, символи и надписи, нанесени с боя или по друг начин върху пътното платно и пътните съоръжения. Пътната маркировка се използва за: създаване на организация на движението по пътищата чрез разделяне на платното за движение на пътни ленти; обозначаване на пътните съоръжения; информиране на участниците в движението, в т.ч. за направлението на пътя, за възможността за избор на посоки за движение, за наименования на населени места и други обекти и за посоките към тях, както и за даване на други необходими указания. Пътната маркировка може да се използва самостоятелно или в съчетание с пътни знаци, светлинни сигнали и други средства за сигнализация.

Пътният знак е символ, който има определено значение и има за основна цел да регулира движението по пътищата, създадени от хората. Всички пътни знаци са събрани в правилник за движението по пътищата, заедно с други правила и разпоредби.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Катаджията

Катаджията

18.09.2022 | 10:13

Лично ще взема шофьорските книжки на некъдърните шофьори които не знаят елементарни правила. Лошото е че са множество в последно време. Да не знаеш от къде ще те удари някой некъдърник. Жалко е.

Отговори
5 0
УФО

УФО

18.09.2022 | 08:27

При светлинно регулиране на движението, то е водещото. Автобуса е без предимство!! При не работещ светофар кръстовището се регулира с пътни знаци!!!

Отговори
16 0
Руслан

Руслан

18.09.2022 | 05:08

Рейса е с предимство. Какво му е неясното?

Отговори
5 22
Иво

Иво

18.09.2022 | 01:23

Щом като на пътния знак е показан пътя с предимство, какво има да се разсъждава?!?

Отговори
8 15
Борислав

Борислав

18.09.2022 | 08:41

Хоризонтална маркировка - боята по пътя. Над нея е Вертикалната - Знаците. След това над вертикалната е Светлинната - светофари. А, на върха на всичките, кое е ? Правилно - Регулировчика. Та, сега след като научихме коя сигнализация е по-по-най и при положение, че на картинката няма човече( регулировчик). Кой ще е с предимство ???

Отговори
17 0
888

888

18.09.2022 | 09:56

Най-вероятно Руслан е шофьор на автобус, а заедно с Иво са си купили СУМПС някъде из ливадите в Родопите!!!

Отговори
13 2

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?