46

Този хлапак днес е незабравим водещ и един от най-известните ни актьори

Строгият поглед от дете е заявка, че момчето на снимката има големи планове за бъдещето си. Днес той е познат на цяла България, а зрителите още не могат да приемат рокадата в едно от най-известните ни риалити предавания, на което той беше водещ.

Познахте ли го?

На 27 април  Владо Карамазов навърши 44 години. Истинското име на актьора е Владимир Александров.

Псевдонимът Карамазов е измислен от режисьорката Лилия Абаджиева още на първото му представление в Народния театър "Иван Вазов". Псевдонимът е взет от романа на Достоевски “Братя Карамазови".


 
Владимир е роден на 27 април 1979 година в семейство на спортисти. Баща му е ръгбист, а майка му е лекоатлетка. Има по-голям брат. Владо завършва Техникума по обществено хранене, където овладява кулинарното изкуство. Паралелно с това посещава актьорското студио на Бончо Урумов. Той кандидатства в НАТФИЗ и е приет кукловодство. След първи курс професор Сейкова оценява таланта му и го взима в класа си, за да учи за драматичен  актьор. Участията му на родната сцена започват в трети курс. Докато е студент в НАТФИЗ, Владо работи и като модел. 

Карамазов стана особено популярен у нас, след като се появява на малкия екран като водещ на "Сървайвър". Има безброй роли в театъра и във филмови продукции. Освен актьор и продуцент, от 2019 г. Владимир Карамазов се занимава сериозно и с фотография. Негови фотографии са публикувани в престижни  платформи и печелят награди. Негово хоби и страст са също така и пътешествията, гмуркането и пистовите мотори. 

Печели награда "Икар" през 2022 година за водеща мъжка роля за Кандидатът в "Опашката“ от Захари Карабашлиев. През 2017 година е с номинация за Аскеер за "Водеща мъжка роля“ за ролята на Ален Рей в "Богът на касапницата“ от Ясмина Реза. През 2013 печели награда "Златен век“ за принос в културата от Министерство на културата. През 2011 – награда "Иван Димов“ за високи постижения в сферата на изкуството от Фонда за талантливи млади актьори към Фондация "Млади български таланти“.

През 2011 година – номинация за Аскеер за "Поддържаща мъжка роля“ за ролята на Кристиан дьо Новилет в "Сирано дьо Бержерак“ от Едмон Ростан. През 2011 година – номинация за "Икар" за ролята на Кристиан дьо Новилет в "Сирано дьо Бержерак“ от Едмон Ростан. През 2003 година – номинация за Аскеер за "Изгряваща звезда“ за ролята на Иван Сенебирски в "Албена“ от Йордан Йовков, постановка Иван Добчев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Даааа

Даааа

06.05.2023 | 12:29

Джендърството не прощава

Отговори
1 0
Климбооо

Климбооо

05.05.2023 | 14:26

Дружката на ботокса-министър....казват

Отговори
2 0
Гледах

Гледах

05.05.2023 | 10:05

Жалко че отстраниха от Сървайвър!

Отговори
1 1

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?