1553

Tой е дал 2,2 милиарда долара за разводи

Медийният магнат Рупърт Мърдок се ожени в събота за пети път. The Sun, който е собственост на Мърдок, пусна снимки на 93-годишния австралийски милиардер заедно с 67-годишната му съпруга, пенсионираният молекулярен биолог Елена Жукова, на лозето му в Бел Еър, Калифорния, където се състоя церемонията.

С четири развода преди това, изглежда Мърдок е хвърлил не малка сума за обезщетения на бившите си жени. Към момента състоянието му е възлиза на 19, 9 милиарда долара според индекса на милиардерите на Bloomberg. Колко пари обаче е дал за разводи?

През 2022 г., след 6-годишен брак, Рупърт Мърдок се разведе с модела Джери Хол. Тя получи издръжка и имоти на стойност около 250 милиона долара. Джери Хол се венча за Мърдок с халка и диамантен годежен пръстен на стойност 2,4 милиона паунда.

Преди това магнатът се развежда с Уенди Денг след 14 години брак. Ключови подробности от споразумението не бяха разкрити, но човек, запознат с условията на споразумението, каза, че Денг запазва дома на двойката в Пекин и техния апартамент на Пето авеню в Манхатън, закупен през 2004 г. за рекордните тогава 44 милиона долара.

92-годшиният Рупърт Мърдок се сгоди за бившата свекърва на Роман Абрамович

Медийният магнат Робърт Мърдок се е сгодил за приятелката си, потвърди екипът му

Безспорно най-много пари от Мърдок е взела втората му съпруга Анна Мърдок. Те са били женени 32 години, а разводът им е един от най-скъпите в историята. След раздялата Анна получава 1,7 милиарда долара, включително 100 милиона долара в брой.

С първата си съпруга патриша Букър, Мърдок се развежда пред 1967 г., припомня businessnovinite.bg

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?