Следвайте ни

Това са най-популярните суеверия, в които вярваме

viber icon

Хората вярват в различни суеверия и ритуали за късмет. Някои изпадат в шок, ако черна котка им пресече пътя. Други стоят далече от огледала и дори не излизат от дома си в петък, 13-и. Кои са най-популярните суеверия, в които вярват хората?

Петък, 13-и, носи лош късмет 

 Много от нас не могат да не изпитат трепет, когато осъзнаят, че предстои петък, 13-и. Страхът от числото 13 е едно от най-често срещаните суеверия. Толкова широко е разпространено, че много високи жилищни сгради и хотели просто пропускат етикетирането на 13-ия етаж. А някои авиокомпании дори нямат 13-и ред!

Една от версиите за произхода на това суеверие е, че Юда Искариот е 13-ият гост на Тайната вечеря, а Исус е разпнат в петък. Съберете тези две събития и имате един нещастен ден от годината.

Да минеш под стълба, носи лош късмет 

 Здравият разум ще ви каже да избягвате ходенето под отворена стълба от съображения за сигурност да не ви падне нещо, но има и суеверни причини да избягвате стълбите. Формата на отворена стълба е триъгълник, който означава живот в някои митологии. Когато преминете през триъгълника, се смята, че изкушавате съдбата. Освен това рискувате да събудите духове, които живеят в триъгълника, включително злите, които може да не са доволни  от това, че ги безпокоите.

Да счупите огледало, носи лош късмет

Много суеверни хора казват, че счупеното огледало ви носи 7 години нещастия. Това може да се дължи на факта, че 7 години са времето, необходимо за подмяна на всички клетки във вашето физическо тяло. Във време, в което суеверията са приемани още по-силно, се е смятало, че огледалата са отражение на душата. Така че се приема, че счупването на огледалото е вредно за душата. За да сложите край на лошия късмет, изнесете счупеното огледало навън и го заровете в земята на лунната светлина.

Да отвориш чадър в стаята, носи лош късмет

Отварянето на чадър в затворено помещение, освен лош късмет, може да представлява също риск от счупване на ценни предмети. Но едно общо суеверие твърди, че чадърите ни пазят от слънчевите лъчи, които имат своите вълшебни свойства.

Да намериш подкова, е на късмет

В много култури подковата е най-щастливият от всички символи, особено ако намерите такава с отворен край, сочещ към вас. Ако откриете подкова за късмет, вземете я с дясната си ръка, плюйте на единия край, пожелайте си нещо и я хвърлете през лявото си рамо. Или поставете подкова над входа на дома си с отворени краища нагоре. Това позволява на подковата да се „напълни“ с късмет за всички, които живеят в този дом. 

Източник: dariknews.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай