1553

Топ 10 на най-странните забрани в офиса

Забраните на работното място често са съобразени със спецификите на бачкането. Но много ограничени са доста нестандартни, пише "Лейдизойн". Ето 10 от най-странните забрани на работното място от цял свят:

 

1. Забранено за силни парфюми

На някои работни места в Швеция се забранява използването на силни парфюми или одеколони, тъй като това се счита за неуважение към колегите, които може да са чувствителни към аромати.

2. Забрана за консумация на по-силно ароматни храни

В някои офиси в САЩ има забрана служителите да внасят храни, овкусени със силни подправки, за да не притесняват колегите си.

3. Забрана за червени дрехи

В Малайзия има компании, които забраняват на служителите да носят червени дрехи в определени дни, тъй като този цвят се свързва с протести.

4. Без религиозни символи

Във Франция се провеждат дебати относно забраната на работното място да се показват религиозни символи, включително забрадки и кръстове, за да се запази светският характер на обществените институции.

5. Забрана на "Ден на майстора"

Въпреки че петък е така познат като „Ден на майстора“, в който хората са настроени вече за почивка, много от японските компании поддържат строг режим на работа дори в петък.

 6. Забранено е свиренето

 На някои нидерландски места свиренето по всякакъв повод е забранено, тъй като се счита за неприлично и разсейващо.

7. Забрана за усмивка

В Северна Корея на определени работни места са забранени смеха и дори усмивката. Смята се, че това е знак за неуважение или липса на сериозност.

8. Забрана за селфита на работното място

В Саудитска Арабия на някои работни места е наложена забрана за правене на селфита на работното място, за да се запази професионализмът.

9. Забрана за високи токчета

В някои отрасли в Обединеното кралство има забрана на високите токчета за служителките поради съображения за здраве и безопасност.

10. Без почивки за кафе

На някои работни места в Италия са правени опити да се възпрепятстват или ограничат почивките за кафе, за да се повиши производителността. Въпреки опитите, забраната не се спазва успешно.  Италианска му работа!  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?