49

Текат пари отвсякъде: Хранова с Орлин Горанов на заплата при военните

Звездата на българската естрада Маргарита Хранова е подхванала ново начинание, с което да подсигурява повече финанси в семейната хазна. 71-годишната певица получава под минималната за страната пенсия, но има и временна премия от 500 лв. от Министерството на културата, която ще изтече през февруари догодина.

Само преди няколко седмици Марги, мъжът и синовете са решили да открият малко заведение за бързо хранене, което се намира в столичния квартал „Красна поляна", където те от години имат картинг писта. Асортиментът на заведението е основно хамбургери, салати и палачинки. Тъй като в момента нямали постоянен работник, се редували да помагат всички от семейството. Хранова обаче пусна обява, за да си намерят човек, когото да назначат на трудов договор.

Певицата предлага месечно възнаграждение между 1600 и 1900 лв. чисто, работа на смени два на два и позитивна работна среда. Изискванията са човекът да бъде отговорен, енергичен, сериозен, да има добра комуникация с клиентите и да спазва санитарно-хигиенните условия за работа.

Освен в семейния бизнес и на концертната сцена Хранова е и на заплата при военните. Още преди години тя успяла да се уреди като солистка в Ансамбъла на въоръжените сили. Като такава тя ежемесечно получавала добри и сигурни пари, с които подпомагала семейния бюджет. Неин колега в ансамбъла е и Орлин Горанов. „Ходим си, репетираме си. За съжаление, нямаме почти никакви изяви, но правим репертоар“, споделя звездата.

Семейството на певицата има и голям кредит към банка, който нейният съпруг Кико изтегли преди време и дори заложи жилището им, за да създаде и финансира именно фамилния бизнес - картинг пистата. Поради тази причина естрадната звезда работела на няколко фронта, за да им стигат парите, пише „Ретро”.

„Преди време не ме одобриха за персонална пенсия. Явно така е трябвало да стане. Аз не искам нещо на всяка цена, не съм толкова амбициозна. Дано не се налага да разчитам на тези пари", коментира финансовото си положение легендарната певица. За казуса с ниските пенсии в естрадата тя коментира: „От 1969 до 1979 г. изобщо няма никакви документи - дали са изгорели, дали са се изгубили, няма ги и не можаха да се намерят. А тогава беше нашата най-активна дейност в Концертна дирекция.  Хонорарите сме си ги вземали, няма я документацията, че са ни плащали осигуровките. Всички от моето поколение сме засегнати от тази немарливост“, казва с възмущение изпълнителката на "Устрем".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
12 коментара
Гнусна,

Гнусна,

22.09.2023 | 10:45

ненаяла се свиня.

Отговори
1 0
Юлия

Юлия

22.09.2023 | 08:11

Харесвам я като изпълнителка, но олеква с вечното си мрънкане.

Отговори
2 0
Карък

Карък

21.09.2023 | 23:47

Живи да ги ожалиш.кое е нецензурни?

Отговори
2 0
Карък

Карък

21.09.2023 | 23:45

Живи да ги ожалиш.

Отговори
3 1
Toto Reina

Toto Reina

21.09.2023 | 19:27

Кой както си го направи..

Отговори
4 0
Щом

Щом

21.09.2023 | 19:15

Има възможност да върти бизнес ,да плаща прилична заплата и осигуровки,не е за "жалене".Не ли и'е неудобно само за пенсия и пари да говори.Тя какво иска?Достатъчно изяви има и хонорари получава.

Отговори
8 0
Дона

Дона

21.09.2023 | 18:52

Давайте да ревем за бедната певица която не може да си преброи парите от пенсии работа частен бизнес реклама..Даже не трябва да млъкваме

Отговори
11 0
Стига вече

Стига вече

21.09.2023 | 18:38

На 10 места "топи залъци" и пак се оплаква...

Отговори
14 0
Лора

Лора

21.09.2023 | 17:57

Всеки човек получава пенсия в зависимост от трудовия стаж и размера на осигуровките,които плаща.Преди време актьора Красимир Ранков беше споделил,че се е осигурявал на максимална сума и получава прилична пенсия, ако и госпожа Хранова/нищо лично,респект към таланта и/се е осигурявала както трябва,би получавала достойна пенсия.Писна ми от вечно ревящ за пари естрадни величия,какво да кажат хората работили по 40 и повече години и получаващи също ниски пенсии?Айде стига анадънму!!!!!!!!!???!!!

Отговори
22 1
Георги v.

Георги v.

21.09.2023 | 16:15

Всичкото това не пречи на "бедната" Хранова да плаче, че няма пенсия. Ами, скъпа Марги да си беше плащала осигуровките като всички останали хора и щеше да имаш пенсия.

Отговори
33 1

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата