46

Тази златна госпожица днес е най-голямата певица на България, познахте ли я

Истинските фенове на най-голямата ни музикална звезда и легенда на българската естрада няма да се затруднят нито за миг на тази гатанка.

Тя изгрява не само с певчески талант, а показва и завидна пластичност. Снимката, с която избра да си спомни детството, е от златно за нея състезание по спортна гимнастика от далечната 1952 г. в Русе.

Въпреки хубавия си глас тя смята музиката просто за част от обучението и не се замисля да се занимава с това. Наред с музиката още от първо отделение тя тренира художествена гимнастика, като печели златен медал на споменатото Републиканско първенство в Русе. 

Позналите ли Лили Иванова?

От 1961 г. Лили развива непрекъсната изпълнителска и концертна дейност, записва песни и албуми, има медийни изяви, участва в телевизионни програми, снима се във видеоклипове. В знак на уважение за приноса си към българската популярна музика понякога е наричана „Примата на българската естрада“. Обявена е за "Най-големия български поп изпълнител за всички времена" със специална награда от БГ радио през 2023 г. 

От 1961 г. развива непрекъсната изпълнителска и концертна дейност, записва песни и албуми, има медийни изяви, участва в телевизионни програми, снима се във видеоклипове. В знак на уважение за приноса си към българската популярна музика понякога е наричана „Примата на българската естрада“. Обявена е за "Най-големия български поп изпълнител за всички времена" със специална награда от БГ радио през 2023 г. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Само тя ли

Само тя ли

06.06.2023 | 09:28

Е голяма а другите къде ги слагате . Тая продължава да пее и скубе хората за концерти. Но и другите наши певица са Голями и Талантливи нищо че вече не пеят.

Отговори
1 0
Това е

Това е

05.06.2023 | 07:28

Баба Лили опа другарката Иванова , не е баба защото няма деца и внуци а тая снимка обиколи всички сайтове и разбраха даже на колко години е бабата на естрадата.

Отговори
2 0
Повтаряте се.

Повтаряте се.

04.06.2023 | 20:11

Толкова ли нямате новини? Иначе развратната Лиляна не ме вълнува.

Отговори
3 0
На Тони прабаба му?

На Тони прабаба му?

04.06.2023 | 19:26

Или Гюрга Пенджурова? Познах ли?

Отговори
3 0

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?