Следвайте ни

Тайното семейство на Мангъров подпали мрежата СНИМКИ

viber icon

Един от най-обсъжданите у нас медици - доц. Атанас Мангъров, е обграден от доктори и в личния си живот. Доцентът е потомък на прочута фамилия, а 98-годишната му майка Елена, която той сподели, че посещава ежедневно, без да носи маска, е била в продължение на 35 години началник на детското отделение в болницата в Стара Загора, след като завършила медицина в Загреб по време на войната.


Мангъров с три от децата си и майка си

Баща му пък бил зъболекар и именно заради него Мангъров, който на младини щял да става физик, избрал медицината. Той пък повлиял и на своите деца. Неизвестен за широката аудитория факт е, че скандалният доцент е баща на общо четири деца – трима синове и една дъщеря. Първородният му син Слави е единственият, който не припознал лекарската професия като своя.


Синът му Слави обича скъпите зимни курорти

Той завършил икономика в „Сити Юнивърсити“ в Сиатъл, щата Вашингтон в Америка, а сега е собственик на фирма в сферата на строителните материали. Живее охолно и ходи по почивки с жена си и сина им в скъпите комплекси у нас, като „Трейшън Клифс“ край Каварна, където нощувките започват от 400 лева на вечер. През зимата пък обича да кара ски в баровския курорт Куршевел във Френските Алпи.


Икономистът Слави със сина на почивка край Каварна

Другите двама синове на Мангъров обаче са лекари. Роденият през 1988 г. Христо завършва средното си образование в столичната 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“, а после учи медицина в Медицинския университет в София. Дипломира се през 2015 г., а година по-късно печели конкурс и е избран за редовен специализант в Клиниката по дерматология, венерология и дерматологична хирургия към Медицинския институт на Министерството на вътрешните работи (МВР-София). Макар да е млад, е съавтор на над 16 научни публикации в международни научни списания и е асистирал в над 300 операции.


Христо е дерматолог 

Брат му Илия, с когото са близнаци, пък е наследил едната от двете специалности на своя баща – педиатрията. Той работи в отделението по неонатология в СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев”, София, и също често взема участие в научни конференции.


Илия работи в отделение по неонатология

Единствената девойка сред наследниците на Мангъров пък понастоящем е магистър-фармацевт.
Елена е завършила фармация в Медицинския университет в Пловдив, а справка с биографията ѝ показва, че преди това е учила същата специалност в столицата на съседна Македония – Скопие. Фармацията обаче не е първият ѝ избор след завършването на средно в Първа английска гимназия в София.


Дъщеря му Елена е екстремна натура

Елена е учила и бизнес администрация и икономика в суперскъпия частен Американски колеж в Благоевград, където годишната такса за обучение е 12 хиляди долара. За съпругата си доц. Мангъров не е обелвал и дума пред медиите.


Елена работи като фармацевт 

Освен със семейни сбирки и разговори с децата , свободното си време инфекционистът прекарва в плуване и в стрелба. Поне два пъти седмично правел по 2 км в басейна, а за удоволствие ходел и на стрелкови клубове, след като се отказал от лова и убиването на животни, нищо  че все още притежавал билет, пише Ретро.

Коментари (6)

Зъмтиков

Зъмтиков

12.11.2020 | 22:52

Ебаси и волския тестис

Отговори
0 1
Браво

Браво

12.11.2020 | 13:07

Достоен лекар и човек! Но защо винаги търсим начин да оплюваме, мачкаме и злобеем срещу кадърните хора?!?! Български синдром!

Отговори
17 2
Сега

Сега

12.11.2020 | 12:13

Браво на бащата, постарал се е да им даде най-доброто. Ако всички мислеха за образование и труд, нямаше да сме в тази ситуация.

Отговори
22 2
читател

читател

09.11.2020 | 17:44

дерматолог, пък асистирал в над 300 операции. Може би е сбъркал профила или пък е разбрал, че не става за хирург

Отговори
5 12
Хирург

Хирург

12.11.2020 | 21:16

Асистира в операции свързани с кожни проблеми ако не си разбрал

Отговори
3 0
ИВАНИНА

ИВАНИНА

09.11.2020 | 10:38

ХУБАВИ ДЕЦА , ДАНО НЕ ПРИЛИЧАТ НА МОЛОУМНИЯ ИМ БАЩА

Отговори
16 22

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?