Следвайте ни

Татуировките смениха бижутата

viber icon

Днес бодиартът е по-разпространен от всякога. Въпреки че татуировките дълго се смятаха за символ на бунт, вече почти 1/3 от българите, или 28%, имат поне една рисунка по тялото. При по-младото поколение, от 15- до 34-годишни, татуираните са още повече - 37%.

Това показва скорошно проучване на Нилсен Адмосфер България заедно с Български национален панел. Проучването показва не само колко от българите са привърженици на този тип бодиарт, но и върху кои части на тялото най-често си правят мастилените рисунки и по какъв начин те въздействат на хората. 

Повечето хора избират ръцете като място за татуировка, като това включва раменете и китките. Също така по-голяма част предпочитат едноцветните татуировки (74%), а само 17% залагат на многоцветни.

Интересно е мнението на хората за това дали татуировката на даден човек би могла да повлияе върху мнението или отношението на другите спрямо него. За 63% от българите рисунките нямат значение, а за 17%, това ги прави по-симпатични и интересни. 

Татуировките, някога свързвани с престъпници, мотоциклетисти и пънкари, вече утвърдително са част от поп културата. Дори един от дългогодишните проблеми на любителите на бодиарт - работодателите с предразсъдъци, вече избледнява, а либералното отношение продължава да нараства дори и сред поколенията, отричащи рисунките по тялото.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?