Следвайте ни

Татко за пример! Росен Петров даде чудно име на дъщеричката си

viber icon

Щастливият татко Росен Петров откри трогателен начин да уважи своята майка - като кръсти дъщеричката си на нея. 50-годишният бивш сценарист на Слави Трифонов посрещна първа рожба на 8 май в 20 ч. в столичната болница „Токуда”, а майка на бебето е 38-годишната Десислава Нешева.

Момиченцето се родило с размери като по учебник – 3,100 кг и 50 см и носи името Славея, кръстено на майката на тв водещия - Станимирка. Любимата на Росен е доктор по генетика и автор на изследването за произхода на древните българи, а той води предаването „Операция история” по „България Он Еър”.

„Сбъдна се най-голямата за мен мечта, а именно да стана майка! Появи се на бял свят, моята прекрасна дъщеря! Искам да е най-вече здрава и да расте щастлива! Роско, благодаря ти, че създадохме едно прекрасно дете! Обичам те“, написа Десислава в социалните мрежи.

След дълги години в несериозни връзки, предимно с балерини, бившият сценарист на Слави бе на път да се превърне в стар ерген. Точно, когато бе на крачка от по-сериозно обвръзване, все нещо все не му се получаваше във връзките. „Обикновено са дълготрайни. Единствено моята нерешителност ми е попречила да направя по-сериозна крачка”, признавал е Петров.

Сред най-големите му любови е режисьорката на Дългия Стефка Райкова. Двамата се запознали в студентската програма „Ку-ку”. В началото били само колеги, но в един момент приятелството им прерастнало в романс. Росен попаднал в култовото предаване още докато учел в академията на МВР. Мечтата му била да се реализира като разузнавач, но съдбата имала други планове за него. Негови съученици от гимназията работели в „Ку-ку” и го уредили като сценарист. Първата, която го впечатлила от колежките му, била Стефка.

„След 5-годишна връзка дойде момент, в който трябваше да се решил на брак или да се разделим. Случи се второто”, признава Росен. И до днес тя е сред близките му приятели, въпреки че Райкова се задоми за друг техен колега.

Следващата жена, която оставя отпечатък в сърцето му, е балерината Яница Ламбрева. Тя е първата половинка на Петров, която той представя на родителите си Петър и Станимирка. Двамата дори напуснали заедно „Шоуто на Слави”, за да стартират общ бизнес с магазин за дрехи. Тогава Росен намекна, че вече му е време за деца. Връзката им обаче се разпаднала.

След раздялата с балерината, Петров се залюби с танцьорката Зарина Христова. Кръшната брюнетка имаше дъщеря, но този факт изобщо не притесняваше водещия, който не криеше, че иска да има и свои деца. След като и тази връзка се разпадна, Росен хлътна по доста по-младата от него студентка Карина Видолова. Докато беше депутат, тя бе назначена в парламента като негов съветник. Разликата във възрастта обаче си каза думата и двамата се разделиха.

Преди 2 години бившият кадър на МВР срещнал Десислава. Постепенно двамата открили, че имат много сходни интереси. Допаднали си и като характери. Дълги години брюнетката била отдадена на образованието и кариерата си и не мислела за по-сериозно обвързване. В Росен открила своята половинка. Десислава е завършила средното си образование с пълно отличие през 2001 г. в столичното 22-ро СОУ „Георги Стойков Раковски“ в София, специалност „Химия и биология”. Носител е златен медал на за отличен успех и принос в образованието и науката. Дипломирала се в Биологическият факултет на Софийския университет и става магистър по генетика. Преподава обща генетика в катедрата по генетика.

Половинката на Петров има принос и към науката. Десислава успешно е защитила дисертация на тема „Характеризиране генетичните корени по българските земи” и за първи път в страната ни провежда антропогенетично изследване от костни останки на древни българи (прабългари) от VIII – X век и на тракийски останки от III – II хилядолетие пр.н.е.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?