Търсят най-красивата овца в Съединение

50 четириноги хубавици ще дефилират в борба за титлата

Най-красивата овца ще бъде дирена в събота. 50 четириноги ще се впуснат в битката за короната на уникален конкурс в Съединение. Титли ще се връчват в две категории - Бяла овца и Вакла Маришка овца. За миски ще бъдат избрани овцете с най-типичните белези за породите. Чифтокопитните, които ще вземат дейно участие в конкурса, са от изчезваща порода. Собствениците на пухкавите хайванчета отсега ги стягат за нестандартната надпревара. Овцете пристигат от София, Пловдив и Хасково, а някои ще пътуват чак от Бургас, за да се включат в надпреварата. Журито ще е безкомпромисно и овцевъдите полагат неимоверни грижи за млекодайните.

Хубавиците ще дефилират в стопанския двор на фермерите Аргил Гишин и Никола Бекирски. След коронясването на най-добрите и най-красивите Маришките овце ще направят собствено шоу.

В конкурсната програма ще вземат участие и десетина коча, които също ще оспорват първото място, но в категорията за мъже. След награждаването най-добрите от тях ще бъдат продадени на специален аукцион за кочове.

Конкурсът е част от традиционната есенна изложба, организирана от Сдружение за отглеждане и развъждане на Маришките овце. Целта е да се популяризират изчезващите породи и да се провокира внимание върху тях.

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
пак по темата

пак по темата

29.04.2010 | 08:50

Един любим тъпизъм по темата. Провеждало се състезание за най-хубава овца. Излиза първата - страшна! Вълната буйна, накокошинчена, вимето напращяло, охранена овца, хубава.. Журито казало - Браво, много хубава овца! Излиза втората - още по руйна вълна още по голямо виме, едра, охранена, красота :Д Журито казало: - Бреееее, много убаа овца! Излиза третата - хърбава, проскубана, мухлива и крастава, вимето виси сбръчкано... едвам крета - рахитична. Журито казало: - Баси, ква грозна овца! И овцата казала: - Аз мой да съм грозна... (пауза) .. ама не съм!

Отговори
0 0

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?