Следвайте ни

Тъжно: Лорина Камбурова загубила майка си преди 18 години, страдала от наследствено заболяване

viber icon

Младата актриса Лорина Камбурова е имала наследствена предразположеност към заболяване на белите дробове по линия на своята майка, чийто живот е прекъснат от рак на дихателните органи преди 18 години.


30-годишната възпитаничка на НАТФИЗ издъхна в клиника в Москва след тежко изкаран коронавирус и двустранно възпаление на белите дробове. Звездата на българското кино е очаквала трансплантация във Виена, но е криела от всичките си близки приятели и колеги своите здравословни проблеми.


По принцип трансплантация се прилага обикновено при пациенти с тежки увреждания на белите дробове, тя се налага при заболявания като емфизем, кистозна фиброза, пулмонална хипертония и други болести на дихателната система. Не е известно каква точно е била диогнозата на Камбурова, но според медицината вероятността за развитие на белодробен рак е 2-5 пъти по-голяма при лица, имащи родител, болен от това заболяване.


Не само майката на красива Лорина си отива от смъртоносно заболяване, но и баща й я напуска, покосен от инфаркт, пише Минаха години

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?