Следвайте ни

Тъжно: Лорина Камбурова загубила майка си преди 18 години, страдала от наследствено заболяване

viber icon

Младата актриса Лорина Камбурова е имала наследствена предразположеност към заболяване на белите дробове по линия на своята майка, чийто живот е прекъснат от рак на дихателните органи преди 18 години.


30-годишната възпитаничка на НАТФИЗ издъхна в клиника в Москва след тежко изкаран коронавирус и двустранно възпаление на белите дробове. Звездата на българското кино е очаквала трансплантация във Виена, но е криела от всичките си близки приятели и колеги своите здравословни проблеми.


По принцип трансплантация се прилага обикновено при пациенти с тежки увреждания на белите дробове, тя се налага при заболявания като емфизем, кистозна фиброза, пулмонална хипертония и други болести на дихателната система. Не е известно каква точно е била диогнозата на Камбурова, но според медицината вероятността за развитие на белодробен рак е 2-5 пъти по-голяма при лица, имащи родител, болен от това заболяване.


Не само майката на красива Лорина си отива от смъртоносно заболяване, но и баща й я напуска, покосен от инфаркт, пише Минаха години

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?