2374

Тайният език на цветята и защо жените ги обичат

Кога да подарим червена роза и в кой случай жълтата е по-подходяща

Понякога малките жестове или подаръци могат да носят дълбок смисъл, скрит от очите ни. Много от нас получават дарове от любими хора, без да си дават сметка за истинското им значение. Дори когато подаряваме, обикновено не се замисляме как би могъл получателят да изтълкува нашия жест.  

Цветята са едни от най-красивите растения, които могат да бъдат намерени на Земята. Техните живи цветове и различни форми ги правят един от най-големите дарове на природата. Всяко цвете има свое собствено значение и понякога това, което символизира, далеч надхвърля нашето въображение. Затова, когато подаряваме цвете, е важно да знаем какво олицетворява. Изборът на перфектния букет е пряко свързан с това, което искаме да кажем, или с вида на събитието, на което ще присъстваме.

Очарователният език на цветята

Има много предположения, че символиката на цветята е разработена в Турция през 17. век. В онези дни те обикновено са били използвани като подаръци, придружени с послание, или като част от определени ритуали. Въпреки световната си популярност цветята се превръщат в истински символи и средство за комуникация през Викторианската епоха. По време на управлението на кралица Виктория те започват да се използват за изразяване на чувства и за предаване на конкретни послания. Поради строгия етикет, който трябва да се спазва в онези дни, цветята са били чудесен начин човек да изрази чувствата си, без да нарушава никакви правила на поведение. Оттогава хората започват да обръщат все повече внимание на цветята, а поднасянето им се превръща в жест, който е свързан с история и много силни чувства.

Разделяне на цветята в зависимост от тяхното значение

С течение на времето хората са създали цяла култура около цветята. Един от най-завладяващите начини за класифицирането им е според типа емоция, която всяко изразява. Има цветя на любовта, на приятелството, на възхищението, на радостта и дори  на благодарността. Червените рози и червените лалета са тези, които се свързват с любовта; жълтите рози - с приятелството; розовите или прасковените рози - с благодарността. 

Някои от най-добрите избори, които можете да направите, когато подарявате цветя 

Както казахме, около цветята е създаден цял език и затова внимавайте да не предадете грешно съобщение. Ако искате да подарите цветя на любимия човек, най-добре изберете червени лалета или рози, далии или червени камелии. Можете да сте сигурни, че така вие изпращате завладяващо послание, което е лесно за разбиране. Ако много се възхищавате или уважавате някого и искате да му направите подарък, който наистина изразява чувствата ви, можете да изберете орхидеи, камелии или рози.

Да изразите себе си, като подарите цветя на някого, е прекрасен и искрен начин да се отворите. Повечето от нас се сещат за цветя само когато мислят за любов, но това трябва да се промени. Винаги можете да изненадате своите родители с красив букет, за да покажете своята благодарност и възхищение. Можете също така да подарявате цветя на близките си приятели от време на време, за да сте сигурни, че знаят какво чувствате към тях. 

Ако се чудите как да се обясните в любов, подарете…

Рози

Най-популярното цвете, което е олицетворение на огнена страст и всепоглъщаща любов. Изразете силни чувства с помощта на рози с наситени червени пъпки. В знак на голямо уважение към вашата сродна душа можете да подарите тъмночервени рози.

Лалета

Пролетна композиция от лалета ще бъде идеален подарък за някого, който иска да признае своите ярки и искрени чувства. Най-деликатните пъпки в бежов или розов цвят ще изглеждат страхотно в букет, който можете да подарите на бъдещата си булка.

Божури

Божурът е още едно цвете на радостно настроение, чувства и любов, което често се превръща в допълнение към композицията, която искат да подарят на булката или всяко друго младо момиче с повод или без повод. С помощта на букет от растение с обемни пъпки с богати нюанси можете да пожелаете на младоженците семейно щастие, просперитет и идилия в отношенията.

Алстромерия (лилия на инките)

Алстромериите са цветя на любовта и верността, чиято композиция ще бъде идеалният начин да изразите чувствата си и да пожелаете на момичето оптимизъм. Червените нюанси на изисканите алстромерии са подходящи като комплимент и декларация за любов. Светлите пастелни цветове са  ефектно допълнение към всяко тържество - за рожден ден или друг тематичен празник (например Цветница). 

Хризантеми

Хризантемите са леки и ефирни цветя, които са символ на щастие и любов. Можете да разкажете за любовта си с помощта на червени съцветия. Изразете своята благодарност и преданост с помощта на бели цветове.

Изразяването на мислите и чувствата ви с цветя ви дава много повече, отколкото си мислите. Вместо думи можете да подарите на хората около вас ярки и живи цветове, прекрасни аромати и нотка природа. Знанието какво символизират цветята, ще ви помогне да вземете най-доброто решение при избора ви на подарък. 

И помнете, че повечето жени обичат цветята. Това е така заради прекрасното им свойство да подобряват настроението и да хармонизират всяко пространство заради аромата и красотата си, заради ярките си или, обратно, деликатни нюанси, които са приятни за окото. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?