1939

Тъжната истина: 10 сигурни признака, че той не те обича

Когато започвате връзка, отношенията изглеждат щастливи и безоблачни. Усещате, че партньорът ви ви обича и е готов на всичко за вас. Той ви помага, иска да е до вас постоянно, бори се за вниманието ви, показва ви любовта си с думи и действия.

В началото партньорът ви може да е вашият герой, но с развитието на връзката може да се окаже, че изобщо не ви обича, пише Az-jenata.bg. Това ще си проличи по някои действия, които са особено красноречиви.

Кои са знаците, че той не ви обича? Ето 10 от тях:

1. Той не се интересува особено от личните ви проблеми. 

Лош признак е, ако партньорът ви не иска да слуша за личните ви проблеми и не се интересува от тях. Ако дори не иска да взима отношение и да ви помага, това е още по-показателно, че не ви обича. Само човек, който обича е готов да слуша за проблемите на половинката си и да се опитва да помогне по някакъв начин, дори само с изслушване.

2. Струва ви се, че е прекалено фокусиран върху това да ви спасява. 

Някои мъже страдат от синдрома на „белия рицар“. Те искат да спасяват жените до себе си всячески, за да се доказват пред тях и пред себе си. В повечето случаи обаче, ако това поведение е натрапчиво, то е продиктувано не толкова от любов към вас, колкото от стремеж за лично доказване.

3. Той ви кара да правите нездравословни неща.

Нездравословните навици, които той има и ви въвлича в тях, не са особен признак на любов. Ако някой ви обича и иска да се грижи за вас, няма да ви кара да възприемате нездравословни навици.

4. Спори с вас за това какво искате от живота. 

Един признак, че той не ви обича, е когато постоянно оспорва възгледите ви за живота и целите, които искате да си поставите. Влюбеният и обичащ човек би приел вашите намерения и бъдещи планове, би ги възприел като част и от неговия живот и би ви подкрепял, вместо да ви разколебава и дезориентира.

5. Саботира опитите ви за развитие.

Още един признак, че той не ви обича, е когато се опитва да омаловажи успехите ви или да ви спре по пътя към развитието ви, който сте поели. Често това е породено от лична завист, комплекси и невъзможност за осъществяване на собствените мечти и стремежи. А като резултат от това такива хора спират развитието на половинките си, за да не се чувстват малоценни.

6. Постоянно ви поучава как да живеете. 

Ако имате чувството, че нямате партньор, а по-скоро лайф коуч или личен треньор, това е признак, че той не ви обича, а по-скоро иска да ви моделира по свой вкус. Опитите за промяна на партньора са едно от най-токсичните поведения.

7. Когато сте щастливи или успели в нещо, интересът му към вас рязко спада. 

Ако сте забелязали такава тенденция, то вероятно е защото той не се радва на успехите и постиженията ви, а ви за вижда. Завиждащ партньор не би могъл да ви обича искрено и от сърце.

8. Натрапвани непоискани съвети. 

Когато партньорът ви се опитва да ви натрапва мнението си и да ви напътства настоятелно, това показва, че го прави не толкова заради обич, а за да ви промени и насочи в посока, която той желае.

9. Убеждава ви, че другите грешат, а той не. 

Още един пример за това как някои хора искат да променят партньорите си и да ги насочват в посоки, които те желаят, е когато ги разколебават в мнението и съветите на другите. Ако той ви казва, че всички други грешат, а трябва да слушате неговото мнение, това е лош знак, дори червен флаг, който да не отминавате.

10. Той говори за вашите лични проблеми, а не за общите ви такива. 

Признак, че той не ви обича, е когато разграничава вашите от общите проблеми, които имате като двойка. По този начин той поставя граница в отношенията ви, сякаш иска да не участва в решаването на кризите и конфликтите, които засягат двама ви. Затова и поставя акцент само върху вашите проблеми.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?