Тайна номер 1: Да ти писне от оргазми

Оказва се, че рак, СПИН, свински и прочее грипове  -  ужасни болести, които вземат хиляди жертви всеки ден, не са главните врагове на човечеството. В търсене на лечение и ваксини са хвърлени огромни средства, работят десетки лаборатории по цял свят, които най-вероятно ще открият пътища за оздравяване. Много по-страшни обаче ще се окажат болестите, поразяващи един човек на милион. Такива редки недъзи са практически неизлечими, тъй като специалистите не се занимават с тях сериозно. Жертвите, попаднали в този списък, са истински мъченици.

 Не искам да съм сексбомба

Британката Сара Кармен изпитва по 200 оргазма в денонощие. Всичко започва, след като на 19 й изписват хормонални таблетки. Започнах да изпадам в състояние на постоянна възбуда, разказва Кармен. В момента тя изпитва любовни трепети при всяка вибрация, която усеща тялото й: полъх на вятър, друсане в автомобил. Естествено на сексуалните й партньори не им се налага да се стараят много, за да я възбудят, но се уморяват твърде бързо, оплаква се жената вулкан. Дори по времето на 40-минутното интервю с журналист Кармен получила цели пет оргазма.

Според лекарите само хирургическа намеса може да помогне на младата жена, но така тя ще се превърне в инвалид. Така че е най-добре да чака естествените за жената възрастови промени.

Човек фабрика за инсулин

60-годишният Джон Пери има една мечта  -  да напълнее. Поглъща чипс, пасти и всякаква калорична храна в огромни количества, но теглото му си остава неизменно 45 кг. Като дете Джон бил дебел, но тлъстините му изчезнали буквално за нощ. Лекарите отначало обявяват, че има язва на стомаха. Изследванията обаче показват, че организмът на Пери изработва шест пъти повече инсулин, отколкото е обичайно. Т. е. организмът на Джон изгаря повече гликоза и захар и тлъстини не се натрупват. Да ядеш и да не пълнееш е мечта на всяка жена, но моделът на Пери е опасен  -  излишъкът от инсулин може да навреди повече от недостатъка.

 Вим лежи в лед с часове

"Леденият човек", датчанинът Вим Хоф по бански се гмурка във води близо до Северния полюс, без връхна дреха участва в зимния маратон за кучешки впрягове в Гренландия и попада в Книгата на рекордите на Гинес, като плува 57 метра под леда на езеро във Финландия. Вим усеща уникалната си способност преди 20 години при разходка в парка. Прииска ми се да застана бос на леда, събух си обувките и в продължение на 30 секунди изпитах необикновено приятни усещания, разказва феноменът. Много пъти в присъствие на учени той се подлага на толкова ниски температури, при които обикновен човек би се заледил. Медиците така и не разбират феномена Хоф. Според тях става въпрос за необикновени патологични изменения в мозъка на Вим. Който обаче понякога надценява възможностите си и рискува здравето си. Преди 2 г. спасителите евакуират датчанина при изкачване на Еверест заради замръзнали пръсти на краката. Хоф се опитва да изкачи върха.

Брет не спи 3 години

До тригодишна възраст Брет Ламб практически не е спал по цели денонощия. Семейството на момчето е паникьосано, а лекарите след дълги колебания му поставят диагноза  -  болестта на Арнолд-Киари. Това е рядка мозъчна патология, при която стволът на главния мозък, отговарящ за съня, е приклещен от гръбначния стълб. Едва след няколко сложни операции Брет е в състояние да се наспи нормално.

Да помниш всичко

За да опазят личния й живот от любопитни, учените крият името на тази жена  -  в медицинската литература тя фигурира единствено с псевдонима AJ. Известно е, че живее в САЩ. И помни всички значими събития, станали всеки ден с нея, в страната и в света през последните почти трийсет години. Според AJ необикновените <210> способности се появили през 1980 г., когато получила травма при падане от люлка. С произнасянето на някаква дата пред очите ми буквално изплуват събитията, случили се с мен на този ден, разказва жената. След дълги изследвания учените отново обясняват дарбата на американката с мозъчна патология. Какво действително се е случило, обаче е неизвестно.

Морис се изприщва от вода

При всеки човек обилното потене на тялото може да предизвика раздразнение или алергия. Австралийката Ашли Морис обаче се покрива с петна дори ако върху кожата <210> попадне капка обикновена вода. Болестта се появява, когато Ашли е на 14, след като я лекуват с ударна доза пеницилин срещу тонзилит. В момента девойката страда от рядък вид копривна треска, която не се поддава на лечение.

Не се смей, момиче

Кей Андърууд има друг проблем  -  припада, когато започне да се смее. Нещастието започнало преди пет години. Случвало да загуби съзнание до 40 пъти в денонощие, преди да се научи да живее със странната болест. Подобен ступор при емоционален шок често се среща при животните, а съвсем рядко при хората. Лечение засега не е открито.

Тик-так с лъжица

Отначало родителите на Натали Купър и лекарите смятат, че момичето просто издевателства над тях. Един ден 17-годишната девойка обявява, че всяка храна освен дражетата тик-так предизвикват повръщане. Изследванията показват, че в стомаха на Натали отсъстват всички ферменти, помагащи за разграждане на храната. Химическо отравяне? Въздействие на лекарство? Отговор засега няма. Налага се на девойката да се вливат хранителни разтвори.

Хълцане провали музикант

Младият певец и музикант Крис Сенд от град Линкълн хълца през две секунди от 2006 г. Не помагат нито йога, нито гимнастика, нито хипноза, нито над 100 вида вода, която Крис пробва, за да реши проблема. Налага се Сенд да напусне сцената. Според лекарите при младежа не се затваря напълно клапанът между стомаха и хранопровода, което създава проблеми с киселинността в организма на Крис.

Жертви на прогреса

Техническите новости също са причина за появата на болести. Според учените случаите ще зачестят. Деби Бърд не ползва мобилен телефон, не включва микровълнова печка и й се налага да спи в екранираща металическа мрежа. Деби има алергия към електромагнитно излъчване. Попадне ли под въздействието на някакъв прибор, по кожата й се появяват обриви. В дома на Деби практически няма електрически уреди, прозорците са облепени със защитно фолио, а стените са покрити със специална боя, задържаща електромагнитните лъчи. Не мога дори да се кача в кола, тъй като модерните автомобили са натъпкани с електроника, оплаква се горката Деби. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?