Следвайте ни

Сватба като в соц-а вдигнаха в Смолян СНИМКИ

viber icon

Оригинална сватба в стила на социализма вдигнаха в Смолян Димитрия Кавакова и Димитър Настанлиев. Двамата сключват брак нна рождения ден на Димитрия, която навърши 29 години. "Обмисляхме какво да ни е тържеството, вече се правят много "горски" сватби и станаха еднотипни, искахме нашата да е оригинална и запомняща се.

Така се роди спонтанно идеята, изцяло на моята съпруга, сватбата да е в стила на социализма. Тя е историк и сватбата ни беше свъзана с историята", каза 34-годишният младоженец. Димитър е завършил магистратура "Счетоводство и контрол" в СА "Д.А.Ценов" в Свищов и работи в Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Смолян, а Димитрия е завършила висше образование "История" и е археолог. Работи в Регионалния исторически музей в Смолян. 


Поканата за сватбата им е като първа страница на вестник "Народна младеж", а украсата на сватбеното тържество бе изпъстрена със соц. лозунги и табели: "Машината обича ласка, грижливо гледане и смазка!", "Селянино, изми ли си яйцата?", "Допуснатият брак е беда за целия колектив", "Да не оставим неодрусана слива в нашето село".

Празничната маса пък бе накипрена с телефон с шайба, чернобели снимки, касетки с музика, книгите "Първа любов" и "Първа дружба", стари шевна и пишеща машини, грамофон и др. атрибути от времето на соц-а. Колата на младоженците също бе украсена като по време на социализма - с кукла и цветя на предния капак. След соц. сватбата младоженците карат меден месец на запад - в Швейцария.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?