Следвайте ни

Сватба като в соц-а вдигнаха в Смолян СНИМКИ

Оригинална сватба в стила на социализма вдигнаха в Смолян Димитрия Кавакова и Димитър Настанлиев. Двамата сключват брак нна рождения ден на Димитрия, която навърши 29 години. "Обмисляхме какво да ни е тържеството, вече се правят много "горски" сватби и станаха еднотипни, искахме нашата да е оригинална и запомняща се.

Така се роди спонтанно идеята, изцяло на моята съпруга, сватбата да е в стила на социализма. Тя е историк и сватбата ни беше свъзана с историята", каза 34-годишният младоженец. Димитър е завършил магистратура "Счетоводство и контрол" в СА "Д.А.Ценов" в Свищов и работи в Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Смолян, а Димитрия е завършила висше образование "История" и е археолог. Работи в Регионалния исторически музей в Смолян. 


Поканата за сватбата им е като първа страница на вестник "Народна младеж", а украсата на сватбеното тържество бе изпъстрена със соц. лозунги и табели: "Машината обича ласка, грижливо гледане и смазка!", "Селянино, изми ли си яйцата?", "Допуснатият брак е беда за целия колектив", "Да не оставим неодрусана слива в нашето село".

Празничната маса пък бе накипрена с телефон с шайба, чернобели снимки, касетки с музика, книгите "Първа любов" и "Първа дружба", стари шевна и пишеща машини, грамофон и др. атрибути от времето на соц-а. Колата на младоженците също бе украсена като по време на социализма - с кукла и цветя на предния капак. След соц. сватбата младоженците карат меден месец на запад - в Швейцария.

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?