4232

Супер предложения: Ето какво да засадите в градината през юни...

Какво да засадя този месец?

 

Юни месец не е почивка за градинарите, ако се отнася за засаждане. Все още има какво да включите в градината си, ако до момента не сте успели. Продължете да четете, за да разберете какви са нашите предложение. Какво да засадя този месец? 

 

Чушки

Чушките се справят най-добре, когато първо се отглеждат на закрито, след което се трансплантират в градината. Но има и друг вариант – може да закупите от местния разсадник и да ги трансплантирате сами за бърза, лятна реколта. Чушките ще се чувстват най-добре при температура на почвата над 21 градуса, така че трябва да изчакате студените дни да преминат. Какви зеленчуци може да засадите през юни? 

 

Царевица

Царевицата е избор за бърза и ползотворна лятна реколта. Културата расте много бързо и вирее добре в зони на издръжливост. Започнете с малък парцел царевица и бавно разширявайте за най-добри резултати.

 

Пъпеши

Сега е чудесно време за засаждане на сочни пъпеши, ако все още не сте го направили. Пъпешите виреят най-добре в зони на устойчивост. Уверете се, че температурата на почвата е достигнала над 15 градуса за пъпеши и над 21 градуса за дини, преди да засадите семената си за сезона. 

 

Лятна и зимна тиква

Засаждането на летни сортове сега ще осигури прекрасна реколта през втората половина на сезона, докато засаждането на зимните сортове сега ще ви помогне да се отблагодарите с обилна есенна реколта.

 

Градински чай и други топлолюбиви билки

Освен зеленчуци и цветя, добавете и малко ароматни и полезни билки към вашата градина, които са топлолюбиви и ще се справят отлично през сезона. Много добър избор са градински чай, босилек, риган, розмарин и мащерка. Могат да се засадят и да виреят добре до домати и патладжани, пише Actualno.com.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?