46

Стряскащо! Каква е връзката между Чарлз III и граф Дракула

Твърди се, че крал Чарлз има кръвна връзка с кръвожадния румънски владетел Влад Цепеш, който вдъхновява Брам Стокър да напише историята за вампира Дракула, пише БГНЕС.

Разкритието дойде от актьора Люк Евънс, който се срещнал с кралския особа след приключване на работата по филма 'Dracula Untold' от 2014 г. Актьорът наскоро разкри, че Чарлз му казал, че е проследил произхода си до кръвожадния румънски владетел Влад Императора - известен още като Влад III, Влад Цепеш и Влад Дракула - за когото се твърди, че е вдъхновил измисления вампир на Брам Стокър.

В предаването "Шоуто на Джонатан Рос" Люк обясни как се е стигнало до този странен разговор, като каза: "Спомням си първия път, когато говорих с Чарлз. Бях много нервен. Той се приближи до мен и ме попита: "Над какво работиш?", а аз отговорих: "Току-що завърших филм за румънския владетел Влад Цепеш, който се превръща в Дракула. А той каза: "Забавно, но аз съм роднина на Влад Цепеш".

"Помислих си, че се шегува, но той сподели как е стигнал до кръвната му връзка с Влад".

В 'Dracula Untold' Люк играе румънският владетел от XV век Влад III, а Дракула е неговото чудовищно алтер-его.

Истинският Влад е управлявал област Влахия в днешна Румъния и се смята, че е бил страховит владетел владетел, който е убил хиляди и е екзекутирал много от враговете си, като е използвал набиване на кол, което му е спечелило ужасяващия прякор.

Книгата на Брам Стокър "Дракула" е публикувана през 1897 г. и мнозина вярват, че той е използвал митологията за Влад, за да създаде своя най-известен герой.

Смята се, че крал Чарлз III е далечен правнук на Дракула, по линия на съпругата на крал Джордж V - кралица Мери. След като открива тази историческа връзка, Чарлз посещава региона многократно, купува имот в Трансилвания и дори извършва благотворителна дейност там чрез своята фондация "Принцът на Уелс".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?