1553

Страшна драма свързва Петя Буюклиева с Лили Иванова

Петя Буюклиева имаше голям повод да почерпи преди дни. Звездата на родната естрада отбеляза 40 години на професионалната сцена с голям концерт в Зала 1 на НДК на 23 юни, броени часове преди рождения си ден на 24 юни.

Заедно с гласовитата дама в спектакъла участваха и много нейни колеги - Мария Илиева, Михаела Маринова, Криско, Дийп Зоун Проджект", Ева, балет „Фънки мънкис". Но най-емоционалният момент определено беше появата на сина ѝ Тони Георгиев, който изпълни свои парчета и пя в дует с майка си. Заедно с бенд от 17 музиканти Петя представи най-големите си хитове, но с нов аранжимент, дело на маестро Васил Делиев. Певицата изпълни и народната песен, която лети в Космоса - ,,Излел е Дельо Хайдутин".

"Благодарна съм на голямата Валя Балканска, че ми даде разрешение и ме благослови да изпея тази песен," каза Петя Буюклиева. Ще я изпълня с гайдаря Петър Янев и неговите двама сина, а това ме прави много щастлива."

Преживяла ли е обаче фалове на сцената?

"Бях още млада певица и имах концерт в родния град на Лили Иванова Кубрат - връща лентата Петя. "Както си пеех, ме удари много силен ток. Направо ме разтресе. Успях театрално да захвърля микрофона, иначе можех да умра. Слава богу, оцелях."

Πреди няколко години пък в Зала 1 на НДК певицата участва в конкурса „София пее". За зла беда токчето ѝ попада в дупка на сцената, пише facti.bg. Тя прави опит да се измъкне от нелепата ситуация, но пада на пода. Не се паникьосва, бързо става и е бурно аплодирана от публиката. Изпълнителката има и забавен момент в Народния дворец на културата - веднъж излязла на сцената с кон.

Животът на Петя Буюклиева освен с успехи на сцената е свързан и с доста изпитания в личния ѝ свят. Още като ученичка в музикалното училище получава лицева пареза. Тъй като пътува всяка сутрин от родния си Асеновград до Пловдив с автобус, се случва да настине. Била с мокра коса, вятърът духал силно и половината ѝ лице се парализирало. Ходили на лекари, но нищо не помагало. Тогава майка ѝ решава да вземе светена вода от Бачковския манастир. Петя измива лицето си с нея и се случва чудо - веждата и потрепва, а това е първи знак, че нещата ще се оправят. Така и става. Певицата е убедена този момент много е помогнала силна та ѝ вяра в Господ.

Друго сериозно изпитание е смъртта на майка ѝ, която е блъсната от млада шофьорка, както и дългото чакане на появата на нейния син след няколко спонтанни аборта. Заради желанието да има дете Петя отива и при Ванга. Пророчицата я успокоява с думите: „Ке родиш. Сопри се!". Изпълнителката намалява темпото на работа и наистина става така, както ѝ е казала Ванга. А вторият път, когато я посещава, е защото е записала песен за нея.

"Не е вярно, че пророчицата ме е гонила, както пише в някои сайтове," категорично отрича клюките изпълнителката. "Ходила съм само два пъти при нея и винаги срещите ни са били много вълнуващи."

Готова да стане баба

Няма спор, че най-големият хит на Петя Буюклиева е „Жена на всички времена". Готова ли е обаче певицата, която изпя „Баба ми е фаталната жена“, да стане баба. Все пак синът ѝ Тони миналата година сключи брак със своята албанска половинка Еги Бендо.

"Подготвям се за този момент. Но това е божа работа. Самата аз чаках 11 години Тони да се появи на бял свят. А и децата сега правят кариери. Синът ми подготвя докторантурата си по химия, има публикации в престижни научни списания. Съпругата му пък работи в голяма компания. Разбира се, ще се радвам, когато се появят внуци. Дори съм записала десет детски песни и ще издам албум. Така че съм готова да стана баба", казва Буюклиева.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Идва ми

Идва ми

25.06.2022 | 23:16

в повече. Много е шантава и изкуствена, като всички певци. Все искат аплодисменти. Вид психопатия.

Отговори
2 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?