46

Страшен резил с Емилия! Подмлади се с 10 години заради скандална оферта

Тетрадка с младата Емилия могат да изберат родители за малчуганите си

Чалга певиците се завърнаха на кориците на ученическите тетрадки. През последните години училища, книжарници и родители бойкотираха детските помагали, на чиито корици има разголени представителки на кръшния жанр. Стигна се дори до призиви "изгори чалга тетрадка - спаси дете". Нападките бяха основно, че предизвикателните певици развращават учениците с песните и поведението си. Изданията не се купуваха и това логично доведе до тяхното изчезване от пазара.

В началото на тази учебна година се наблюдава възкръсване от чалга тетрадките. Фолкпевицата Емилия е една от първите, които се престрашава отново да пусне пособие с нейна снимка. Всъщност изданието не е ново, а стока от далечната вече 2012 година. Това е видимо не само от описанието на продукта, но и от снимката на изпълнителката, на която е видимо по-млада. За 2 лева може да си купите тетрадка с 40 листа с широки редове, пише "България днес".

Помагалото се продава единствено онлайн, като трябва да доплатите за доставката с куриер. Същите по големина тетрадки могат да бъдат открити в китайски магазини например на цени под левче, така че сумата е по-висока от обикновено. Но завишаването е заради фотосесията с фолкпевица на корицата. Още преди години образователното министерство обясни, че няма как да ограничи продажбата на чалга тетрадки, като това може да се случи чрез издателствата и книжарниците. Отговорността беше насочена и към родителите, които позволяват децата им да имат такива издания.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Анти чалгар

Анти чалгар

20.09.2022 | 16:45

Това е гавра с образованието . Тези не трябва никаде да се показват . И да излизат само по тъмно.

Отговори
2 0
Е КИРО МАЙ МУ НА ТА

Е КИРО МАЙ МУ НА ТА

20.09.2022 | 13:08

ЛИ ДА ГЛЕДАТ? :) И КАКВО ТОЧНО ДА МУ ГЛЕДАТ НА ТОЯ МАЙ МУН? :)

Отговори
0 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?