Следвайте ни

Стоп! Спрете с тези грешки, ако искате да запазите връзката си

viber icon

Връзките са сложно нещо и понякога е необходимо да "целунем много жаби докато срещнем принца". Но друг път сами саботираме отношенията с партньора си, като правим неща, които го отблъскват от нас.

Ето кои са грешките, които двойките най-често допускат и вие да избегнете, за да сте щастливи във връзката си:

1. Не изживявате момента заедно

Прекарването на качествено време заедно е много важно за връзката. Двойките, които правят това, са по-доволни в отношенията си. Това е така, защото те споделят опит, който ги сближава. Липсата на комуникация е една от най-важните причини за раздялата. Ако гледате филм заедно или просто седите на един и същи диван по цял ден, но през цялото време си гледате вашите неща, не прекарвате никакво качествено време един с друг. Опитайте се да правите неща, които ви карат да си взаимодействате, например да играете игри или да се разхождате заедно.

2. Свиквате с партньора си

Често се случва хората да свикват един с друг и започват да се приемат за даденост. Важно е да оценявате и забелязвате нещата, които вашият партньор прави за вас. Хората са склонни да искат да се разделят с партньора си, когато се чувстват неоценени. 

3. Избягване на уязвимост

Уязвимостта е това, което прави възможно връзката ви с другите. Когато я избягвате, може да ви е трудно да бъдете отворени и да се доверявате на другите, което е много важно в интимните отношения. Не позволявате на хората да се доближават достатъчно, за да ви опознаят по-добре. В резултат на това няма как да изградите дълбока и силна връзка. 

4. Неспазване на границите

Често хората започват да използват само и единствено "Ние". Вече няма "Аз" или "Ти".  Става трудно да се прави разлика между вас и партньора ви. В някои ситуации е добре да бъдете едно цяло, но не бива да губите независимостта си, защото това писва и в крайна сметка тази връзка ще приключи. Важно е да уважавате личното пространство на другия и да не преминавате границите.

5. Не се грижите за себе си 

Не забравяйте човека, в който сте се влюбили, както и човека, в който се е влюбил вашия партньор. Важно е да се грижите за себе си. С течение на времето неизбежно ще се промените, но това не означава, че трябва да спрете да се грижите за себе си веднага щом намерите партньор. Продължавайте да ходите във фитнеса, да се храните здравословно, да работите върху личностното си израстване и т.н.

6. Наличие на ниско самочувствие

Ниското самочувствие е голяма заплаха за връзката. Хората, които имат ниско самочувствие, често се страхуват от отхвърляне и правят каквото могат, за да се защитят. Те не вярват, че са достатъчно добри за партньора си и не вярват, че партньорът им наистина може да ги обича. Поради това те очакват връзката да приключи скоро.

7. Избягване на конфликти

Може да изглежда, че избягването на конфликт всъщност ви пречи да разрушите отношенията си. Но това не е вярно. Ако избягвате някакъв конфликт, това означава, че криете истинските си чувства, пренебрегвате вашите нужди.

Но не можете да живеете така през целия си живот. В крайна сметка ще бъдете твърде разочаровани и просто ще прекратите връзката. Конфликтите изпускат парата и насърчават комуникацията. Партньорът ви не може да чете мислите ви, така че трябва да се изкажете. По този начин можете да решите проблемите си заедно, преди да е станало твърде късно, пише Jenite.bg .

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?