1553

Стендал донесе 10 бона на пловдивчанин в "Стани богат"

Пловдивчанинът Атанас Атанасов спечели 10 хиляди лева от "Стани богат". С чудесна игра ​той стигна до въпрос за 20 000 лева, но се отказа, понеже нямаше жокери и не знаеше верния отговор.

След като даде верни отговори на въпроси за кралица Елизабет, за филма "Рома", за логото на US телевизия и съвпадението в рождените дати на известни личности, Атанасов стигна до загадката за 10 000 лева: Откъде Анри Мари Бел взема за псевдоним името Стендал, с което излизат книгите му?

Опциите бяха: град в Германия; френска катедрала; гора край Париж и манастир в Италия. След размисъл и разсъждения той избра първия вариант, който се оказа верен. 

Последва въпрос за системата Хо​рнбостел-Закс. На него пловдивчанинът се отказа да играе за 20 бона и прекрати участието си, но извън играта посочи верния отговор - че това е термин от сферата на музиката.

"Добра игра, тръгна си с 10 000 лв. Отговорът му за 20 000 лв. беше верен, но се отказа. Както каза: "Нямам грешен отговор през цялата игра". Този играч игра и в "Последният печели", там също се представи добре. Умен човек", коментира във Фейсбук зрителка.

"Отдавна не съм гледала толкова умен и знаещ участник. Въпросите му бяха много трудни и едва ли някой се съмнява, че това не е случайно!", добави друга.

"Емоциите ме клатеха от посока в посока. Изживяването си струва. На всеки го пожелавам. Когато отговорих на въпроса за 10 000 лв., бях пред разплакване“, призна Атанасов. 

Цели 20 години ​той посвещава на туристическия бизнес и е управител на няколко хотела. Пандемията обаче го отказва от бранша и днес пише загадки и въпроси за ​куизове. Прочел е всички 82 книги на Агата Кристи и владее салса танците.

„Част от спечелените пари ще инвестирам в ремонт на семейна къща. Другата част ще отидат за издаване на мои книги с мои загадки“, сподели Атанасов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?