Следвайте ни

Стефи Стаменова - от радиоводеща до Мисис Баба на Балканите

Шехерезада учи как да чуем гласа на сърцето

viber icon

Често се фиксираме в незначителни неща, от които само губим енергията си, а тя ни е необходима за много по-съществени цели, казва пловдивчанката

 

 

"Ако си дал, не си живял напразно", пееше незабравимият Емил Димитров. Този рефрен важи в пълна сила за пловдивчанката Стефи Стаменова. Родена е в Борино, израства в Пловдив. Наричат я "българската Шехерезада" заради увлекателните истории, които разказва. Сменя няколко професии. Била е учител, радиоводеща, а днес е лайф коуч - треньор за живота. Тя е майка на Мануела Стаменова - единствената българка, станала лице на британското списание "Космополитън". Има внучка Естефания.  Преди дни Стаменова представи България на конкурса "Мисис Баба Вселена" и извоюва титлата "Мисис Баба на Балканите" в София. Стаменова впечатли със самодивски танц, в който участва ученикът на Астор - Арсен. Журито и публиката бяха впечатлени от видяното. 

"Беше мистично, магнетично, имаше вълшебство и идея. В рамките на три минути трябваше да представим свой талант. Записах в студио текст, който много ми допадна, върху музика, която изключително добре се съчета с текста и идеята ми. Исках да представя България на този престижен международен конкурс. Мисля, че добре ни се получи. Беше много забавно. Имаше вълнение и емоцията си заслужаваше, заяви Стефи.

Мисис Баба бе домакин на всички гости от конкурса в механа "Дядо Либен" в Пловдив на благотворителна вечеря. Събраха се 800 лв., които бяха дарени на фондация за деца таланти в неравностойно положение "Сбъдни мечта".  
През изминалата година Стаменова подкрепи фондацията, на която е лице. "Помагаме на жени с репродуктивни проблеми. И дами след много неуспешни инвитро опити вече очакват своите рожби. Над 20 дечица имаме и очакваме още. През декември м.г. на благотворителното ни шоу събрахме за тях 35 000 лв. и шест деца ще завършат висшето си образование с тази финансова подкрепа", каза пловдивчанката. 

Миналото лято Стефи издаде книгата си “Неслучайните Случайности", която също е с кауза. От събраните средства тя помага на възрастни хора и деца. 

"Това прави живота ми смислен и изпълнен със съдържание. Вярвам, че "ако си дал, не си живял напразно", каза Стефи. 

Друга дейност, с която се занимава Мисис Баба на Балканите, е да прави обучения - семинари в България и Англия. Това са мотивационни лекции и ритрийти (3-5 дни възстановяване с обучение). Стефи има няколко  дамски групи в страната, основно в Пловдив, Бургас, София, Варна и Лондон. 

"Много са темите, а резултатите са изключителни. Рецептата е любов. Както казвам в книгата си - ако нещо не става с любов, става с много любов! И винаги има резултати", допълва пловдивчанката.

Предстои представяне  “Снежанки в действие", но не е само за дами. Темата е ”Пусни контрола! Дишай и живей свободно!". Ще бъде на Пампорово от 14 до 17 февруари. "Често си мислим, че ние можем да контролираме хора и ситуации, и така изпадаме в трудни положения. Контролът е нещо, което всъщност ни ограничава. Защо ли? Не разполагаме със собственото си безценно време. Фиксираме се в неща, от които само губим енергията си. А тук ще учим как да я съхраним и да я използваме за градивни цели. Имам условие за участниците, които всички задължително спазват. А именно да не осъждат и обсъждат никого по време на обучението. Така осъзнаваме с колко повече енергия разполагаме, когато не я хабим безцелно", казва Стефи за обученията. 

Тя е включена в енциклопедията на бележитите пловдивчани. 

Иван Кирев

Иван Кирев

Репортер - екип „Шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?