49

Старост нерадост: Камила сложи точка на най-голямата си страст заради възрастта

Съпругата на Чарлз III се отказала от любимо хоби. Причината обаче не е това, че вече е кралица консорт, а по-скоро това, че е твърде стара за него. Това призна самата Камила, разговаряйки с ученици по време на официалното си посещение в Германия. По думите на кралската особа, тя обичала да язди, но вече е на години и е по-добре само да наблюдава как другите го правят. По данни на Mail on Sunday, когато тя била заедно с Чарлз в Хамбург, разкрила, че макар да притежава коне, за съжаление не може да ги язди както преди години.

Според здравни специалисти обаче, възрастта не е основната причина Камила да спре да се качва на кон. По-скоро някои проблеми като ограничена подвижност, артрит или слабост, биха я отказали от въпросното хоби. Много медии на Острова сравняват Камила с Елизабет Втора, която макар и на преклонна възраст, не спираше с ездата. Покойната кралица си допада с втората жена на сина си Чарлз по това, че и тя харесва коне от малка. По време на изолацията заради пандемията от коронавирус, майката на настоящия крал бе забелязана да язди в двора на замъка Уиндзор. Тогава тя бе на 94.

Когато е едва на 3, Лилибет, както я наричат тогава, получава първия урок по езда. Малко по-късно, когато става на четири, нейният дядо – крал Джордж V, ѝ подарява шотландско пони, което да язди. Страстта на Елизабет Втора се превръща в един от символите на нейното 70-годишно управление на монархията.

„Страстите на кралицата бяха коне и кучета. Състезанията бяха страстта, която тя споделяше с обществеността“. Това споделя пред BBC телевизионният оператор Клеър Болдинг, предава Tialoto. По думите на мъжа, освен да ходи рано сутрин в конюшните, за да поздрави конете и да ги види в галоп, тя разговаряла доста с хората, грижещи се за тях. Обожавала да бъде в публиката на надбягвания, защото в тях конете били в центъра на вниманието, а не самата тя.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Е, камила

Е, камила

06.04.2023 | 10:21

кон не може да язди, все пак.

Отговори
4 2
Републиканец

Републиканец

06.04.2023 | 08:09

Да минава на магаре...ако то е склонно да я изтърпи.

Отговори
4 1
Ива

Ива

05.04.2023 | 20:17

Не ги харесвам...и двамата!!!!!!

Отговори
4 1
П...... е болна, но устата я замества...!

П...... е болна, но устата я замества...!

04.04.2023 | 16:24

Какво казвате, старост не радост, питайте всички дърти на онези,, гламавите,, дето за друго не мислят....!

Отговори
10 5

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?