Следвайте ни

Старейшина думна лисица вредител

Коце Георгиев - майстор в преследването на глигани, пуска се в националния ден за отстрел на вреден дивеч

viber icon

Общинският съветник Константин Георгиев показа майсторлък в лова и думна лисица вредител преди дни. Старейшината заедно с ловната си дружинка били на преследване на диви прасета край село Извор. След като свършили с лова, ненадейно в далечината се появила лисица. Георгиев моментално грабнал карабината си и с точен изстрел от 70 метра направо разпрал животното. С това оръжие мога да убия дори слон, а лисицата просто бе като малка мишена, похвали се Георгиев и допълни: "Лисиците, вълците и чакалите трябва да се убиват, тъй като са вредни за дивеча, който преследваме. Те се хранят с яребици, зайци и нападат малките им".

След като отстрелял лисицата, Коце Георгиев я оставил, въпреки че козината е ценна. Тя беше направо разпрaна. Плюс това имаше и бълхи, коментира още старейшината в местния парламент. Следващата дестинация, към която се е отправил Константин Георгиев, е към селата в Северна България, по-конкретно в Габровско и Севлиевско. Там заедно със своите авери от дружинката ще се опитат да гръмнат някоя друг трофей от сорта на диво прасе. На 28 декември общинският съветник ще трепе и вреден дивеч. Денят е всеобщ за цяла България. Тук на местно ниво ще е в Пловдив и Брезово.

Георгиев е известен сред колегите си в Общинския съвет като запален ловец. До момента има доста трофеи в излизанията в Балкана. Убивал е няколко диви прасета, пъдпъдици и яребици. Неговите приятели от дружинката го определят като най-добрия политик сред ловците. При него празно няма, винаги има попадение, коментират приятелите му./Марица.бг

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Лисицата

Лисицата

12.12.2014 | 15:13

Един въпрос,Камен Шишманов (и подобни смешници ловджии-известни,или не) дали дребните ви пишчици стават огромни като убивате щото сте си най-прости убийци?Ааааа може пък да ставате по-красиви и желани....по-богати..въобще ми е интересно в далечен план комплексите ви за малоценност дали се стопяват,или сте си същите мижитурки???И да кажа:Каквото посеете това ще пожънете :))) в далечен план!!!!

Отговори
0 0
GOGO

GOGO

11.12.2014 | 23:57

Шишманов, в моето \"излияние\" има няколко думи, които или не си ги прочел, или не си ги разбрал: \"в цивилизованите държави\" и \"ако го е направил не когато трябва\" - но пак там, а не в България където всичко и всякога е възможно! И пак там - няма вреден дивеч, има \"диво\" равновесие в природата, където живее всякакъв дивеч!!! Там не позволяват на когото и да е да го \"регулира\" както намери за добре!!! Иначе - благодаря за осветляването на авджийските ми познания, каквито нямам защото не съм такъв в България!!!

Отговори
0 0
Камен Шишманов

Камен Шишманов

11.12.2014 | 22:42

Брадчед, \"вреден дивеч\" се отстрелва целогодишно, ама няма как да знаеш... Вземи почети малко в нета, недей само глупави коментари да пишеш.

Отговори
0 0
GOGO

GOGO

11.12.2014 | 21:07

Брей-й-й-й, какъв стрелец! \"Грабнал пушката\" и застрелял нещо! Достоен и за каубой заради бързината!!! Не съм защитник на животните, но \"компетентните органи\" няма ли да се заинтересуват? В цивилизованите държави за всеки дивеч си има ловен сезон или причини да бъде отстрелян! Вреден или не, не го решава старейшината! А ако го е направил не когато трябва, просто се прощава със старшинството си, глобите са умопомрачителни, може и в пандиза да престои известно време!

Отговори
0 0
Лумпен

Лумпен

11.12.2014 | 16:23

Лумпен и убиец.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?