Следвайте ни

Срив в bTV! Спират "Мастър шеф", това ли е краят?

viber icon

Би Ти Ви спира по средата кулинарното си шоу „Мастършеф”. Последният епизод за актуалния тв сезон бе на 12 май, а продължението и финалите му са предвидени чак за есента. За първи път в историята си в България шоуто ще бъде разделено на две части.

Участниците в предаването и неговите фенове, ще тръпнат в очакване месеци наред, докато стане ясно кой ще спечели титлата „Най-добър хоби готвач” в страната ни и ще прибере наградата от 100 хиляди лева в „Мастършеф”. Причина за това е извънредната ситуация в целия свят, наложена от пандемията от Ковид-19, пише хотарена. Епизодите от „Мастършеф”, които се излъчваха досега, са заснети още преди корона кризата. Лавонообразното разпространение на вируса обаче преди няколко седмици спря полетите за България от Дубай, където е постоянното местожителство на една от тримата членове на журито – шеф Силвена Роу.

Както „Уикенд” още тогава писа, любимката на веганите се оказа блокирана в емирството и не успя да се прибере в родината си, за да продължи работата в „Мастършеф”. С надежда кризата да бъде овладяна бързо, Би Ти Ви разреди излъчването на шоуто. То започна да върви само веднъж седмично – във вторник, вместо традиционните два пъти. По този начин телевизията си осигури двойно по-дълго време, в което да излъчва предварително заснети епизоди. Даже това обаче се оказва недостатъчно. Предаването спира преди дори половината от участниците в него да са отпаднали. От общо 16 души, които стартираха битката за наградата от 100 хиляди лева, в последния епизод за тв сезона остават десет.


Въпреки неприятното стечение на обстоятелствата екипът и участниците в „Мастършеф” не се оплакват. Дългата пауза на шоуто предотвратява опасността от заразяване по време на работа. Ако Силвена Роу не се бе оказала блокирана в Дубай и снимките бяха продължили, е трябвало да се правят ежедневни тестове за коронавирус на всички на снимачната площадка или да се търси начин за изолирането им, докато работата приключи. По този начин е можела да се гарантира, че хората в шоуто са защитени от вируса. Но пък телевизията е трябвало да похарчи огромна сума извън предварително планирания бюджет на предаването.

За да се поддържа интересът към „Мастършеф”, Би Ти Ви планира много рубрики, в които участниците ще дават кулинарни съвети и рецепти. Силвена Роу също се включва в това, като всеки понеделник провежда виртуални разговори със свои последователи. Какво ще се излъчва след 12 май на мястото на „Мастършеф”, засега не е съобщено. Но се очаква да е или турски сериал, или актуални предавания около пандемията.


„Мастършеф” не е единственото предаване на Би Ти Ви, което ще има продължение през есента. Както „Уикенд” писа, подобна съдба най-вероятно ще сполети и „Гласът на България”. Почти цялото шоу за певци тече на запис, но последните три епизода на концерти на живо. Има огромна вероятност те да се отложат за есента. Все още обаче не е отхвърлен и вариантът да се направят в края на май, както е по първоначалния план. Ако това стане, концертите най-вероятно ще бъдат без публика.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Mirco

25.05.2020 | 17:31

Само турски сериал недейте

Отговори
0 0

иван

21.05.2020 | 15:26

толкова ли не можаха да намерят български готвач на мястото на Ангелов, че трябваше това недоразумение да го вкарват в екипа... ще и да му плащат билети за самолет всяка седица... срам

Отговори
0 0

АЛН

20.05.2020 | 12:03

Сега Силвенченцето има време да се научи да говори правилен български, а не диалект. То бива селяния, бива, ама това нейното ми идваше малко в повече!

Отговори
0 4

АЛН

20.05.2020 | 11:50

При този глад, да се показва по тв приготвянето на ястия с нечувани продукти.... нямам думи! А СЕЛЯНКАТА СИЛВЕНА ДА СИ СЕДИ В ДУБАЙ!

Отговори
1 7

С.В.

19.05.2020 | 02:29

Изобщо да го махат,голяма простотия без никаква полза.

Отговори
0 12

С.В.

19.05.2020 | 02:27

Какви ви шоубе хора,такава простотия отдавна трябваше да се разкара. Изобщо да не го пускат.

Отговори
1 11

мхм

17.05.2020 | 12:16

Тая проста селянка на снимката отдавна трябваше да я махнат от екрана, то бива простотия и селяния, ама това и на селяните им идва в повечко...

Отговори
6 11

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?