4232

Според господата: Ето това е най-секси у жените...

Предимство имат дамите с т. нар. фигура „пясъчен часовник“

 

Немското издание на Freudin публикува изследване на американски учени, които установиха точно кои черти на външния вид на жената се смятат за най-привлекателни от мъжете. Оказа се, че предимство имат дамите с т. нар. фигура „пясъчен часовник“.

Освен това съотношението на талията към ханша трябва да бъде 7 към 10. Тоест, при обиколка на талията от 70 сантиметра, размерът на бедрата трябва да бъде 100 сантиметра.

Освен това мъжете са пристрастни към високите гласове. Според калифорнийските специалисти, колкото по-близо е овулацията, толкова по-висок става женският глас – така организмът предразполага към привличане на мъже.

Но редом с това изследването разкри нещо шокиращо, свързано с женската красота. Поне според мъжките критерии.

Оказа се също, че представителите на силния пол предпочитат дългите ръце, а не краката, както обикновено се смята. Повече от 90 участници в експеримента проучиха видеоклиповете с фотомодели и избраха най-сексапилните жени. Победиха момичетата с по-дълги ръце.

Буйната коса на дамите също привлича мъжкото внимание: гъстата коса се възприема от мъжете като знак за добро здраве и плодовитост.

Между другото, британски учени проведоха проучване сред 2000 сънародници, за да разберат каква комбинация от коса и очи мъжете смятат за неустоима. Шестдесет процента от анкетираните предпочитат кестенява коса и сини очи. Подобни резултати донякъде разклатиха позицията на блондинките в класацията на предпочитанията на господата, пише jenata.blitz.bg.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?