1939

Спомени от соца: Опашката беше Фейсбук едно време

Аз и моите приятелки пенсионерки, макар да гоним 80-те, опитваме да сме в крак с новите технологии. Внуците ни учат как да влизаме във Фейсбук, за да си уплътняваме многото свободно време.

На мен например младите ми купиха таблет и всеки ден ми показват как да действам. Така в мрежата си говорим понякога със съученички от други градове, които все още са живи, обменяме си готварски рецепти и се поздравяваме за празниците, че даже коментираме и политиците, дето най-много ни ядосват, пише actualno.com.

Едно време нашият Фейсбук бяха опашките по магазините, на които се редяхме всеки ден. Удоволствие беше да чакаме и да си бъбрим с комшийките, да споделяме в кой магазин са „пуснали“ някоя хубава стока, да се оплачем от снахите и зетьовете, да обменим най-пресните клюки от квартала. Да вметна, че наистина се редяхме за карантия, за хляб, за дефицитни плодове и зеленчуци, ама поне всички продукти бяха истински и питателни, не като днес.

Сега вече сме запалени по Фейсбук и гордо можем да се наречем интернет пенсионерки. Какво да се прави – нали трябва да сме модерни баби.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

13.08.2022 | 07:39

с л е д 1 9 8 9 ГОДИНА б е ш е съсипана нашата РОДИНА а И В А Н К О С Т О В с ъ с и п а с м а с о в а т а П Р И В А Т И З А Ц И Я н а а т а БГ И К О Н О М И К А и БГ И Н Д У С Т Р И Я

Отговори
5 2
гост

гост

13.08.2022 | 07:03

ВСЕКИ има ПРАВО за СПОМЕНИ а едно ВРЕМЕ бяха по СПОКОИНИ времената нямаше такава безработица престъпност

Отговори
10 1
Западняк

Западняк

13.08.2022 | 05:37

Марица, защо продължавате да възхвалявате соца в спомените ви? Няма ли кой да си спомни за истински герои от онова време, като например архитект Боян Чинков, който беше осъден на затвор за разказване на вицове? Ето някои от гениалните му вицове: Радио Ереван номинирало бащата на Тодор Живков за Нобелова награда по биология, тъй като бил създал говоряща тиква. А другият е за приемането на картофа, домата и фасула за членове на партията, но и трите кандидатури били отхвърлени, защото доматът най-напред бил зелен, а после ставал червен. Картофът, поради различните западни имена с които бил наричан, а фасулът пък не бил приет, защото издавал държавни и партийни тайни. Имало почин среднистките да ходят в селското стопанство, за да го развиват по научному и на въпроса защо няма яйца на пазара, Чинков отговаря, че откакто дошли среднистките, в птицефермите научили кокошките да правят аборти. Когато в Съветския съюз имало зърнена криза и внасяли канадско жито, на въпроса коя е най-голямата страна в света, отговорът бил, че това е Съветския съюз, тъй като сеел в Украйна, а жънел в Канада. Когато го арестували и милиционерът му предложил да разкаже един виц, след което щял веднага да го пусне, Чинков го попитал: "От този етаж или от по-горния?". Процесът срещу него се състоял на 14, 15, и 16 януари 1964 г. Съдебен състав с председател Богдан Груев и прокурор Андонов в продължение на 3 дни изслушали 37 свидетели, които са присъствали на разказването на вицовете. Даровитият архитект е прекарал 11 месеца в комунистически затвор за разказване на вицове, докато “разказвачите” на Марица са се умилкващи около Тодор Живков, Дража Вълчева и тем подобни отрепки. Архитект Чинков е освободен от затвора благодарение на намесата на френския президент Шарл де Гол.

Отговори
8 5
хахаха

хахаха

13.08.2022 | 14:46

Тия стари седесарски небивалици ходи си ги разправяй по ПОТната ТВ, даже още си спомням гостуването на бай Генчо при Милен Цветков и взе да му разправя за някакъв бил незаконно дете на Фердинанд и даже седесарчето Милен му се подхилкваше и не вярваше на глупостите му!

Отговори
0 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

13.08.2022 | 01:08

СПОКОЙНИ ГОДИНИ бяха НЯКОГА

Отговори
9 4
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

13.08.2022 | 01:07

НЯКОГА бяха спокоини ГОДИНИ

Отговори
8 3
Западняк

Западняк

13.08.2022 | 04:28

За някои бяха спокойни години, за други - дълги опашки за продукти от ежедневието, некачествени стоки без какъвто и да е избор, невежи селендури-шумкари на власт и политически затворници. Каква идилия - да умреш от щастие! На много хора им е мъчно за онова време, но така им се пада! На мене ми е густо днес и се наслаждавам на всеки момент!

Отговори
7 10
хахаха

хахаха

13.08.2022 | 15:00

Някакъв изпърдян седесар, толкова и западняк, седи в някаква опърдяна стая със седесарски клишета, които отдавна изветряха и още дрнъка простотии, колко са умни и красиви седесарите, колко са прости комунистите, нали ви видяхме харвърдските тъ_паци и царски юпита, живее в нета на "европейска държава" ... смешник, спирай си нета да фалираш Путин!

Отговори
0 3

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?