4232

Спипаха Игри на волята в нарушение! Подаден е сигнал за... СНИМКА

При извършената проверка на терен не е установено увреждане на пясъчни дюни, както и сеч на дървета и унищожаване на защитени видове растения и животни

 

На 26 юни в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Варна бе подаден сигнал за нарушения на екологичното законодателство от екипа на телевизионното предаване "Игри на волята" на територията на Община Шабла, пише Varna24.bg.

При извършената проверка на терен не е установено увреждане на пясъчни дюни, както и сеч на дървета и унищожаване на защитени видове растения и животни, съобщават от инспекцията. А при различен краен резултат, от продукцията със сигурност щяха да се видят в чудо как да се оправят.

За техен късмет обаче, в случая, в района на площадките, които са предмет на игрите, не е установено нерегламентирано замърсяване с отпадъци. На площадките има разположени химически тоалетни.

 

БЛИЦ

 

На и около площадките не са констатирани огнища със запалени огньове. Не са установени и нарушения на режимите на защитени зони, което иначе също щеше да донесе сериозни главоболия на екипа на шоуто.

Проверката е извършена в землищата на с. Езерец, с. Дуранкулак и с. Ваклино, Община Шабла, пише show.blitz.bg.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?