3906

Спасена от смърт на сцената! Вижте коя легендарна наша актриса се разминава на косъм

Спасена от смърт на сцената! Вижте коя легендарна наша актриса се разминава на косъм 

 

Цветана Манева едва не се обесва на сцената през 1967 г. при едно от представленията на култовия спектакъл “Уестсайдска история" в Пловдив. По това време тя е млада актриса и е разпределена да играе в първата постановка на новооткритата младежка сцена в театъра.

 

Младият режисьор Крикор Азарян сътворява спектакъла, в който актьорите пеят и танцуват, и се превръща в истински хит. Любители на театъра пътуват от София до Пловдив само за да гледат спектакъла.

 

Лично Тодор Живков разрешава известният американски музикален филм от 1961 г. да се постави и на българска сцена. Технически “обесването" се случва така на сцената: в металната конструкция зад хоризонтална греда са направени две издатини като степенки, които не се виждат от публиката. Актрисата донася стол, висок колкото тези две издатини, и го поставя пред тях.

После стъпва на степенките, но изглежда, че тя стои на стола. В един момент актрисата е с единия крак върху степенките, а с другия ритва стола. После остава застанала на двете степенки, но за зрителите се създава илюзията, че виси във въздуха. В злополучната вечер Манева ритва стола, но тялото й се залюлява от по-силния тласък и кракът й не намира степенките. Подхлъзва се и въжето се впива във врата й. Истински се впива.

 

От този нелеп инцидент успява да я спаси неин колега благодарение на бързата му реакция. Тогава актрисата е само на 23 години. Тя е родена в Пловдив в семейството на известния драматичен актьор Георги Манев, театърът е част от живота й от най- малка възраст.

В кръщелното свидетелство Цветана Манева е записана като Цона. Сменят й името чак през 1962 година, пише standartnews.com. Щастливият й дядо черпи в махалата и вече на няколко питиета се сеща, че трябва да свърши поставената му задача - да извади документ за внучката. И така я свършва, че внучката официално става Цветана чак през 1962 година.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
За първия

За първия

12.02.2024 | 17:50

В Пловдив се шушука, че първия мъж на Цеца е Нищолай Пенчев. Той бил прост осветител и без никакво образование. За да впечатли Цеца паркира във фонтана пред кметството та Цеца му обръща внимание. За да назначат Нищолай Пенчев в телевизията тя вдига луд скандал в Бкп централата и заявявя,че ако Нищото не постъпи в тв тя ще напусне Пв театър. Ех, любов, ех жажда за е.Ане!

Отговори
1 1
tyrty

tyrty

12.02.2024 | 17:16

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим---> https://da.gd/menalfa

Отговори
0 3

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?