Следвайте ни

Софи Маринова разкри дали подкрепя Слави Трифонов

viber icon

„Напълно подкрепям идеята на Слави Трифонов за Министерство по ромските въпроси.“ Така ромската перла Софи Маринова заяви, че застава зад Слави и правителството, което той съставя. Певицата е категорична, че е нужна подкрепа на малцинствата у нас, пише „България Днес“.

"С подобно ресорно ведомство ще може да се помага повече на ромите. Така те ще се научат на дисциплина, възпитание, да се учат, да работят, да си изкарват прехраната с честен труд. Досега никой не обръщаше внимание на ромите", споделя Софка. Тя се надява със създаване на Министерството по ромските въпроси хората от малцинствата да не бъдат толкова дискриминирани.

 Колегата на Софи -  Илиян, също подкрепя идеята на Слави Трифонов за създаване на Министерството по ромските въпроси.

"Адмирации за идеята на Слави Трифонов. Отношението е различно спрямо циганите, а не трябва. Всички сме равни на този свят. Нека това министерство да помогне за интеграцията на ромите. Има много талантливи деца, които заради произхода си нямат самочувствие и не успяват да се реализират живота“.

Певицата Бони също е възхитена от предложението на Слави Трифонов.

"Браво на Слави! Поздравления за идеята. Тази реформа, която предприема е чудесно. Много роми са забравени. С това министерство всички ще има повече шанс, защото знаем, че на хората от малцинствата не се дава достатъчно“, казва Бони. Певицата коментира и предложението на Трифонов начело на министерство да застане доктор Антония Валентинова.

„Антония е много образована жена, познавам я,  но тя едва ли би се справила сама. Ще и  трябват съветници, за да я информират за всичко. Те трябва да са близо до малцинствата и да са запознати с техните проблеми“.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Дии

Дии

14.07.2021 | 19:18

От статията не става ясно кой до сега е пречел на ромите да научат на дисциплина, възпитание, да се учат, да работят, да си изкарват прехраната с честен труд. Моля да дадете пояснение кой точно им е пречил, ако може поименно.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?