3906

След затвора: С какво се захвана братът на Рачков

След затвора: С какво се захвана братът на Рачков 


По-малкият брат на комедийната звезда Димитър Рачков е поел по нов път след престоя си зад решетките. Петър Рачков, който е на свобода от лятото насам, е решил да учи висше образование. Той се е записал да следва в Бургаския свободен университет, става ясно от фейсбук профила му. Братът на актьора обаче не уточнява точно каква специалност е избрал, но очевидно има амбиции да изчисти репутацията си след престоя в затвора и да гради сериозно професионално бъдеще. Петър е на 43 години и е баща на две деца, а след присъдата, която изтърпя в Бургаския затвор, искал да се поправи и реабилитира пред цялото си семейство, най-вече пред батко си, пише Ретро.

 

Петър дълги години присъстваше в криминалните сводки, но съвсем загази през 2021 г., когато бе вкаран в пандиза, след като се призна за дилър на дрога и сключи споразумение със съда. Братът на известния тв водещ беше закован за разпространение и притежание на наркотици, a тази му присъда бе обединена заедно с друга, която касаеше катастрофата му с полицейска кола в Бургас и опита му да избяга от местопрестъплението. Общото му наказание бе в размер на 3 години и 2 месеца затвор, но на топло той изкара по-малко заради трудолюбието си зад решетките и доброто му поведение, което демонстрирал там. Заради това бе пуснат навън предсрочно и още с излизането си продължил да работи в бургаска фирма за търговия на храни и напитки, в която помагал още докато бил затворник.

След престоя в пандиза Петър се е взел в ръце. Освен че си вадел прехраната по честен път, се хванал да учи и най-вече - поискал прошка от роднините си. Половинката му Златина през цялото време на престоя му в затвора го чакаше трепетно да се прибере у дома при нея и двамата им синове. С любимата си братът на Рачков не бе развалил взаимоотношенията си, но не така розово бе положението между него и актьора, както и с родителите му Станка и Минко. „Той направи грешки, понесе си наказанието, но е голям човек и всичко си зависи от него. Всеки сам е отговорен за собствените си действия. Ако съм го учил на нещо, винаги е било да е честно, законно, както аз живея. Ако ме послуша, всичко ще е наред“, каза неотдавна комикът по адрес на малкия си брат. 

 

От думите му става ясно, че двамата са успели да проведат разговор и пак поддържат връзка, след като, години наред не контактуваха по никакъв начин и Рачков-младши бе низвергнат от фамилията. Близки до семейството издават, че той поискал прошка и от майка и баща си, които отдавна не живеят в Бургас, а във вила в Твърдица, построена от по-големия им син. Митко се грижи всеотдайно за родителите си и непрестанно бди над тях. Осигурил им е всичко необходимо, за да се чувстват комфортно в битов план, но и често намира време да им гостува или да ги взема при себе си в София. 

По време на Ковид пандемията той сподели, че е бил на път да ги изгуби, защото вирусът ги сринал и изкарали около 50 дни в болницата. Благодарение на добрите български лекари успели да се отърват от клопката на Ковид, но комикът изкарал десетки безсънни нощи от тревоги и притеснения дали майка му и баща му които отдавна са пенсионери и са на възраст, ще оживеят. В същото време малкият им син Петър бе вече зад решетките.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Задължително

Задължително

30.11.2023 | 19:23

Трябва ДА ПОКАЗВАТЕ ТОЗИ БО..КЛУК.

Отговори
1 0
Тези двамата

Тези двамата

30.11.2023 | 18:06

Не трябва да се споменават и показват . За Коледа пожелавам да ги пребият от бой и двамата .

Отговори
1 1
Университетите днес, особено свободните, са точното място

Университетите днес, особено свободните, са точното място

30.11.2023 | 17:38

за разни такива одъртели животни, оказали се на свобода.

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?