3906

След като видя смъртта в очите: Мира Добрева търси сили в чудодеен... СНИМКА

След като видя смъртта в очите Мира Добрева претърпя пълна промяна. Сега тя търси сили в чудодеен храм. Елате тук, ако сте минали през премеждие, зове звездата на БНТ

 

Мира Добрева е отново на крака - месец след като едва не загуби живота си. Известната журналистка беше два дни в кома в „Пирогов” след претърпяна операция вследствие на остър перитонит. Звездата на БНТ се прибра у дома на 23 септември. Първото си излизане навън Добрева направи преди седмица и сподели пред последователите си в социалните мрежи, че е отишла да се зареди с енергия и сили в един от чудотворните манастири в близост до София, а именно в храмаСв. Димитър” в село Лозен, пише „Ретро”.

„Точно един месец след онази превратна нощ, в която разбрах колко крехък е животът. Това е първото ми излизане по маршрут, по-различен от този до болницата.

Четох някъде, че вече съм хукнала по планини и всичко е по старому. За жалост ще трябва да почакам малко, преди отново да мога да се катеря, да се върна на работа и в живота въобще. Но засега съм благодарна, че видях това място, което препоръчвам и на вас. Елате тук, ако сте минали през премеждие, или просто така. Силно енергийно е и прекрасно”, призова тв звездата в социалните мрежи. Тя била заведена в чудотворния храм от своя близка приятелка.

Мира и дъщеря й Лора

 

Лозен е от селищата, които са известни със своите многобройни църкви, параклиси и оброчни кръстове. Горни Лозен, обединено със село Долни Лозен, представлява най-голямото село в България, с 6300 живеещи в двете обединени селища. Селата са в подножието на Лозенската планина, която е завършек на Средна гора, и поради близостта си до столицата са много добре благоустроени и с достъпен транспорт. По традиция за уредбата и благолепието на храмовете в двете села от далечни времена се грижат отделни фамилии, които са възприели обгрижването им по наследство до ден днешен.

Храмът „Св. Димитър“ се намира в покрайнините на селото и е с голяма прилежаща площ, дарена от християни. Има спомен в местното население, че на това място някога се е издигал манастир, разрушен по време на турското робство. Няма точни исторически данни за първоначалното построяване на черквата. Сегашният манастир, във вида в който съществува,  е построен през 1932 г. от родолюбивия християнин Алексо Къшов от селото. Алексо и неговото семейство дълги години се грижат и поддържат със свои средства църковния имот. През 2020 г. църквата е обновена с дарения на миряни и официално осветена от Негово светейшество патриарх Неофит. Стенописите са невероятно красиви. Смята се, че там блика и чудотворна вода.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Стига

Стига

22.10.2023 | 10:28

с тази комплексирана, объркана женица. Вече е изтрещяла, да се лекува и да не досажда на хората. Не интересува никой.

Отговори
1 1
Горката

Горката

21.10.2023 | 22:08

Тая изглежда по-грозна и от смъртта.

Отговори
1 3
Николай Ралчев,Тутракан

Николай Ралчев,Тутракан

21.10.2023 | 19:22

Николай Петков Ралчев се казвам(Арестантът на Арестантите и търкалящият се арестант от гр Тутракан7600) и живея в гр Тутракан7600 на ул.Панайот Хитов 5.Аз съм потомствен тип , с обратна полова ориентация и правя любов само с мъже и обичам само мъже Аз съм на 49 години и си търся млад мъж ,който да ми стане съпруг и заедно с него да си осиновим дете.Аз съм жената в тези връзки Аз цял живот живея с родителите ми и ходя винаги навсякъде с тях,защото аз имам тежки ментални отклонения и аз съм доказан болен ментално и всички знаят това и говорят така за мен.Новият ми мъж ще живее при нас в къщи,има място и за него.Аз ще го возя на моят черен китайски мотор,защото ми омръзна да возя моята майка на мотора.Аз имам и жълта книжка. На мен ми викат -Николинка.Аз готвя много хубаво,даже и бял боб и ръгам люти чушки в боба.Аз имам и ракия за любовните паузи..Аз съм даже и оаъждан бандит и всички знаят,че съм и бандит.

Отговори
1 2
Батко

Батко

21.10.2023 | 22:11

Искам те!

Отговори
0 2

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?