4232

След изцепката на София прайд: Мила Роберт направи нещо неочаквано, обърна се към... СНИМКА

"Искам извинение от всички, които са били обидени от моето изпълнение по време на София Прайд"

 

След като обществото се възмути, че на изпълнението си по време на прайдa Мила Роберт захвърли роклята си с българското знаме, за да покаже тази с ЛГБТИ флага, певицата помоли за извинение. В пост във Facebook тя пише, че не е трябвало да оставя роклята на земята.

Ето какво още казва Мила Роберт:

"България е моят дом. България е дом и на стотици хиляди ЛГБТИ хора. Изпълнението ми на София Прайд и смяната на сценичния ми костюм целеше да вдъхне увереност на присъстващите за това, че имат нашата подкрепа и разбиране и да привлече вниманието на обществото към проблемите на ЛГБТИ хората. Те са български граждани и са обект на всекидневни обиди и заплахи. Хиляди млади и талантливи хора емигрират всяка година, защото не се чувстват в безопасност тук и това е проблем, за който трябва да говорим. Ако обидите и заплахите към мен са цената, която трябва да платя за това, че привлякох внимание към тази важна за обществото тема, то съм готова да я платя. Нека сме наясно, че има хора, които живеят с обиди и заплахи всеки ден. Нека говорим затова - защо в България хомофобията е толкова разпространена? Защо отказваме да приемем “различните”, които са също толкова хора, колкото и “нормалните?", цитира dnes.bg.

"Аз обичам България, живея и работя тук, въпреки агресията. Вярвам, че сме на тази земя, за да си прощаваме. Затова искам извинение от всички, които са били обидени от моето изпълнение по време на София Прайд. Да, не трябваше да оставям роклята на земята, не съм целяла да бъде жест на неуважение и ако мога да върна времето назад - бих я сгънала прилежно."

 

 

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?